Breukelen, 23 december 2011 – Xerox blijft wereldwijd leider in Managed Print Services (MPS). Grote en kleine bedrijven doen een beroep op Xerox om kosten te besparen en minder tijd te besteden aan printgerelateerde activiteiten. Volgens Gartner, Inc, is de MPS-markt in 2010 in cijfers verdubbeld. Xerox nam hierin de leiding en steeds meer IT-bedrijven ontdekken de voordelen van het managen van documenten, of het nu gaat om printen, delen of updaten.
 
Xerox maakt MPS beschikbaar voor alle bedrijven, of deze nou groot of klein zijn. Een aantal voorbeelden:
  • Grote organisaties als Strukton, TomTom, KLM, British Airways, Cisco, Kelly Services en diverse hogescholen/universiteiten gebruiken Xerox Enterprise Print Services om printen eenvoudiger en rendabeler te maken, of het nu is vanaf meerdere netwerkkantoren, de inhouse printcentra of onderweg. Middels ACS, A Xerox Company, integreert Xerox de MPS in de IT-infrastructuur om bedrijven te helpen met hun digitaliseringsslag en met het vereenvoudigen en versnellen van workflows. Dit levert tijds- en kostenbesparingen op.
  • Organisaties met een kleinere printinfrastructuur, zoals diverse Nederlandse gemeenten en provincies, hebben met behulp van Xerox Print Services controle over de printkosten door het toepassen van dezelfde tools en technieken die worden gebruikt bij grote bedrijven die hiermee miljoenen besparen. Xerox biedt ondersteuning op afstand voor break-fix, supplies en inkoop, om het inhouse printen en kopiëren te beheren.
  • Kleine en middelgrote bedrijven werken samen met Xerox partners over de hele wereld om hun MFP’s en printers, onafhankelijk van het merk, beter te beheren met behulp van Xerox Partner Print Services (XPPS) en PagePack 3.0. Gemeente Twenterand is zo’n voorbeeld in Nederland.
 
Xerox is door Gartner met 33 procent van de MPS-omzet in 2010* gepositioneerd als marktleider. En is eveneens geplaatst in het leiderskwadrant van het 2011 Magic Quadrant voor MPS Worldwide.**
 
“Xerox blijft marktleider in MPS, omdat we in staat zijn ons aan te passen aan de behoeften van onze klanten”, zegt Stephen Cronin, president bij Xerox Global Document Outsourcing. “Onze positie in de markt wordt niet alleen door analist rankings, maar ook via de Return on Investment en zakelijke voordelen die onze klanten bereiken, bevestigd. Dit is allemaal te realiseren met een eenvoudiger en meer effectieve aanpak van documentmanagement.”
 
-xxx-
 
*Gartner, Inc., Competitive Landscape: Managed Print Services, Worldwide Report, Nov. 30, 2011.
** Gartner, Inc., Magic Quadrant for Managed Print Services, Worldwide, Ken Weilerstein, Cecile Drew, Yulan Li, Oct. 25, 2011.
 
Over het Magic Quadrant
Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan aan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen die leveranciers te kiezen die in het ‘Leaders’ kwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als research tool, en niet als een specifieke leidraad voor actie. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende deze research, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl