Breukelen, 24 april 2013 – Volgens onderzoeksbureau InfoTrends groeien de volumes voor transactionele variabele data toepassingen in kleur tussen 2011 en 2016 met maar liefst 25 procent per jaar. Grafimediabedrijven en servicebureaus kunnen optimaal inspelen op deze groeispurt in variabel data printen met de nieuwe en economisch aantrekkelijke Xerox Colour 8250 kleurenproductieprinter. Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden van de 8250 kunnen zij hiermee beter inspelen op de behoeften van de markt. De Xerox 8250 past in de productlijn van transactionele en transpromotionele productiemachines die Xerox tot marktleider in het variabele printsegment heeft gemaakt.

De Xerox Colour 8250 is in staat om 800.000 tot vier miljoen afdrukken per maand te verwerken en levert levendige kleuren voor variabele data toepassingen. Met de 8250 is het niet meer nodig om transactionele documenten eerst in offset te drukken en er later de variabele gegevens in zwart-wit aan toe te voegen. Grafische ondernemers kunnen nu in één drukgang extra waarde toevoegen aan hun transactionele, transpromotionele en direct mail producties.

Verdere kenmerken van de Xerox Colour 8250:

  • Het volledige aanbod van workflow-toepassingen, ondersteund door de Xerox FreeFlow Print Server, is naadloos te integreren in elke printomgeving. De printserver bevat bovendien IPDS-, PDF-, PCL- en PS-licenties en ondersteunt LCDS-datastromen met de Xerox FreeFlow VI DesignPro, Lytrod Proform Designer en Solimar PrintDirector Enterprise variabele data software-oplossingen.
  • Dankzij geautomatiseerde toepassingen kan een groter aantal afdrukopdrachten sneller verwerkt worden, inclusief een optionele roll feeder en verschillende inline-afwerkoplossingen.
  • Auto Density Control detecteert streepvorming in de output vóór ze plaatsvinden en lost het op zonder tussenkomst van een operator. Dit garandeert consistente kleurkwaliteit op elke pagina.
  • De inline fotospectraalmeter zorgt voor PANTONE matching en accuratere, herhaalbare kleuren.


De introductie van de 8250 is voor Xerox, na de overname van Impika, een nieuwe manier om klanten te ondersteunen bij de versterking van hun positie op de transactionele printmarkt. Xerox biedt bovendien het grootste aanbod business developtment tools, zodat klanten het meest uit hun technologie investeringen kunnen halen.

Beschikbaarheid

De Xerox Colour 8250 productieprinter is beschikbaar vanaf 1 juli 2013.