De Xerox IridesseTM heeft een prestigieuze prijs gewonnen bij de European Digital Press Association Awards 2019. Xerox kreeg de EDP Cut Sheet Printer Award voor innovatie in digitale printproductie.

De Iridesse is de enige digitale pers die zes kleuren kan printen in één drukgang. CMYK plus twee van de opties transparant, wit, goud en zilver. Dit biedt meer mogelijkheden voor ontwerpers en digitale drukkerijen en het maakt het makkelijker voor kleinere bedrijven om speciaal drukwerk te maken in kleine oplagen.

EDP heeft deze Award aan Xerox uitgereikt omdat de Iridesse het beste scoorde op de drie criteria: kosten efficiency en kwaliteit. De Award is op 15 mei jl. uitgereikt tijdens FESPA Global Print Expo in München. De Xerox Iridesse won eind maart ook al de Innovatieprijs van de vakjury tijdens de beurs Sign en Print in Gorinchem.

En de gebruikers van de Iridesse zijn al net zo enthousiast. “Voor een creatief ontwerpbureau zijn onze ideeën ons grootste goed,” zei Ben Glazier van ontwerpbureau Glazier Design. “De Xerox Iridesse biedt ons veel kansen om met nieuwe en frisse ideeën naar modehuizen, retailers en andere bedrijven te gaan. Zij houden ervan indruk te maken op hun klanten en ze te helpen zich te onderscheiden.

IPW1 in Londen was een van de eerste klanten die de Iridesse konden testen en na een succesvolle proeftijd volgden installaties bij klanten in heel Europa. Met in Nederland de eerste Iridesse voor HollandRidderkerk. Andere toonaangevende bedrijven met een Iridesse zijn Hickling & Squires en Hobs Repro in Engeland. In Italië Furlan Grafica, in Spanje Adaequo en ByPrint Madrid, in Zwitserland ILG Druck en in België Printsalon.

“De Iridesse laat de innovatiekracht van Xerox goed zien,” volgens Tracey Koziol, senior vice president Global Offerings, Xerox. “Met zijn extra opties geeft de Iridesse ontwerpers en digitale drukkers meer mogelijkheden om hun klanten een divers pakket aan te bieden en hun eigen bedrijf te laten groeien door de hoge mate van flexibiliteit en kwaliteit en de lagere kosten.”  

Over Xerox
Xerox Corporation is een technologieleider die de manier waarop de wereld communiceert, verbindt en werkt innoveert. We begrijpen wat de kern is van het delen van informatie - en alle vormen die het kan aannemen. We omarmen de integratie van papier en digitaal, de toenemende vraag naar mobiliteit en de behoefte aan naadloze integratie tussen werk en privé. Elke dag helpen onze innovatieve printtechnologieën en intelligente werkoplossingen mensen te communiceren en op een betere manier te werken. Ontdek meer op Xerox.nl en volg ons op Twitter op @Xeroxnederland.