Düsseldorf, 3 mei 2012 – Supersnelle kleuren-inkjetsystemen krijgen steeds meer voet aan de grond in de grafische markt. Xerox onthult vandaag op drupa 2012 een nieuw inkjet-productiesysteem dat in één machine scherpe beeldkwaliteit en schoon-en-weer-printen combineert met lagere afdrukvolumes: de Xerox CiPress 325.
 
De twin-engine machine zorgt ervoor dat ook grafisch ondernemers met lagere maandelijkse printvolumes de mogelijkheid hebben om de high-speed inkjetmarkt te betreden. De CiPress 325 biedt hoog-volume productiemogelijkheden met een snelheid van 325 feet/100 meter per minuut (fpm). De machine print schoon-en-weer op een resolutie van 600x600 dpi. Marketingmaterialen, transactionele en transpromo-opdrachten, catalogi, boeken en handleidingen rollen dan ook in één beweging met kraakheldere kleuren van de pers.
Samen met de Xerox CiPress 500, is het Xerox CiPress 325 Inkjet Productiesysteem het enige high-speed waterloze inkjetsysteem ter wereld. Drukkerijen, DM-aanbieders, servicebureaus en repro’s die voor waterloze inkt gaan, kiezen daarmee niet alleen voor kwaliteit en kleur op voordelig papier dat niet is voorbewerkt, maar ook voor het milieu.

De CiPress 325 biedt daarnaast de volgende voordelen: 
  • Upgrades – Gebruikers kunnen het systeem met een softwarelicentie eenvoudig upgraden van 325 fpm tot 500 fpm. Dit zorgt snel voor extra productiviteit zodra het afdrukvolume toeneemt.
  • Snelle verwerking De Xerox’s FreeFlow Print Server verbetert de productiviteit door complexe, variabele opdrachten te verwerken zonder in te leveren op de afdruksnelheid. Gebruikers kunnen hun RIP precies op hun eisen afstemmen.
  • Sustainability – De door Xerox gepatenteerde, korrelige en op hars gebaseerde inktformule maakt ontinkten en daarmee het recyclen van papier veel eenvoudiger. Xerox ontving voor haar waterloze inkt de hoogste deinkability normering van INGEDE, een groep marktleiders in de Europese papierindustrie die de International Association of Deinking Industry vertegenwoordigen.
CiPress 500 – inkt-optimalisatie modus
Als aanvulling op de bekendmaking van deze nieuwe machine kondigt Xerox ook aan dat de CiPress 500 is uitgebreid met een inkt-optimalisatie modus. Daarmee kan de inktdekking op pagina’s met meer tekst en minder beeld eenvoudig worden aangepast.

Beschikbaarheid
De nieuwe aanwinst in het Xerox high-speed inkjettechnologie-portfolio is te zien op drupa 2012 in Düsseldorf, van 3 tot en met 16 mei, in hal 8B. De CiPress 325 is wereldwijd beschikbaar in de tweede helft van 2012.
-xxx-
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl