Breukelen, 20 mei 2011 – Xerox organiseert samen met onderzoeksbureau IDC op 7 juni een ontbijtsessie met als thema Kosten besparen en innoveren. Steeds meer organisaties moeten innoveren, tegelijkertijd neemt de druk op de budgetten toe. Zij moeten methodes vinden om kosten te besparen. Uit onderzoek van IDC blijkt dat 80 procent van de IT-budgetten wordt opgeslokt door dagelijkse activiteiten. Daar is dus de besparing te vinden. Tijdens de ontbijtsessie krijgen hoger management en directie binnen IT, Inkoop en Financiën handvatten over hoe inzicht in daadwerkelijke bedrijfsbrede printkosten kan leiden tot kostenbesparingen. Onderzoek wijst namelijk uit dat 1 tot 3 procent van de omzet wordt uitgegeven aan deze kosten.
 
Tijdens de ontbijtsessie laten diverse sprekers zien hoe men budgetvriendelijke strategieën kan ontwikkelen, die enerzijds innovatief zijn en anderzijds concurrentievoordeel bieden voor organisaties. Zo laat Mark Lageveen, IT Service Manager bij TomTom International zien hoe de organisatie erin is geslaagd haar printkosten te verlagen en hoe zij hiertoe zijn gekomen. Peter Vermeulen, Consulting Director van IDC Benelux informeert de deelnemers over de laatste onderzoeksresultaten op het gebied van Enterprise Printing en Martijn Brand, Algemeen Directeur van Xerox Nederland spreekt over de parallellen tussen printen en elektriciteit. Energie is net als printen een commoditymarkt, maar hoe kan je hier extra waarde voor de klant aan toevoegen?
 
Programma
 
8.00 uur
Inloop met ontbijtbuffet
9.00 uur
Opening en welkomstwoord
9.15 uur
Onder de oppervlakte: de werkelijke kosten van Enterprise Printing
door Peter Vermeulen, Consulting Director van IDC Benelux
9.45 uur
Elektriciteit en printen: overeenkomstige paradigma’s?
door Martijn Brand, Algemeen Directeur van Xerox Nederland
10.15 uur
Koffiepauze en mogelijkheid om te netwerken
10.45 uur
Een voorbeeld uit de praktijk: TomTom International
door Mark Lageveen, IT Service Manager van TomTom International
11.15 uur
Discussie
11.45 uur
Afsluiting
               
Aanmelden en locatie
Het event vindt plaats in Finley het Witte Huis, Nieuw Loosdrechtsedijk 242 te Loosdrecht en is gratis toegankelijk met verplichte voorregistratie. Meer informatie en aanmelden kan via www.xerox.nl/idc of door contact op te nemen met Elly Langeveld op 0346-255048 of elly.langeveld@xerox.com. Zie ook informatie over managed printing op Facebook: http://www.facebook.com/managing#!/managingprint
 
-XXX-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons ook op Twitter of via Facebook