Breukelen, 20 januari 2016 – Xerox is voor het achtste jaar op rij geplaatst in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services Worldwide’1. In dit rapport onderzoekt Gartner de groeiende rol van managed print services (MPS) samen met managed content services (MCS). Xerox is als absolute leider gepositioneerd door Gartner dankzij de compleetheid van de strategie en het vermogen om deze uit te voeren.

De nieuwe generatie MPS van Xerox heeft een driefase-strategie. Deze bestaat uit het evalueren & optimaliseren, beveiligen & integreren en automatiseren & vereenvoudigen. De fases zijn ontworpen om de overgang van het papieren document naar de digitale omgeving te vergemakkelijken, zodat organisaties in staat zijn eenvoudig, veilig en kosteneffectief te printen.

Herman Levert, Algemeen Directeur bij Xerox: “De manier waarop informatie wordt ingezet, uitgewisseld en opgeslagen in de huidige, 100% uptime, mobiele werkomgeving, vormt een drijvende kracht achter de implementatie van een succesvolle MPS- en MCS-aanpak. We zien onze positionering als een bewijs dat we de juiste strategie hanteren. Wij helpen onze klanten om hun op papier gebaseerde bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zodat zij de productiviteit van hun personeel kunnen verhogen en hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen realiseren.”

Recente voorbeelden van de driefase MPS-strategie zijn onder meer:

  • Evalueren en optimaliseren: De Xerox Print Awareness Tool is een gepatenteerd systeem dat werknemers stimuleert om minder te printen. De tool maakt gebruik van gamification-techniek om organisaties te helpen met het verkleinen van hun CO2-voetafdruk en hun medewerkers aan te moedigen daar een steentje aan bij te dragen.

  • Beveiligen en integreren: Xerox adviseert bedrijven om hun printomgevingen te optimaliseren met de Xerox Secure Print Manager Suite. Deze oplossing analyseert wie, wat, waar, wanneer en met welke regelmaat afdrukt, zodat organisaties in staat zijn betere beslissingen te nemen.

  • Automatiseren en vereenvoudigen: Xerox breidt zijn aanbod van functiespecifieke en industriegerelateerde oplossingen voortdurend uit. Zo introduceerde Xerox recent Workflow Automation-oplossingen voor verzekeraars en HR-afdelingen. Deze oplossingen helpen organisaties met het automatiseren van arbeidsintensieve workflows. Zodat knelpunten en inefficiëntie op het gebied van documentbeheer voorkomen kunnen worden. Daarnaast zorgen nieuwe versies van oplossingen voor persoonlijke en kantoorproductiviteit. Voorbeelden hiervan zijn Xerox Digital Alternatives en Xerox DocuShare 7.0 voor efficiëntieverbeteringen, door het automatiseren van documentverwerking. Deze oplossingen richten dagelijkse kantoortaken op een slimmere manier in, zodat werknemers tijdrovende handmatige procedures voor het delen, annoteren, opslaan en beveiligen van documenten en data kunnen verminderen.

In 2015 werd Xerox voor het zesde jaar door Quocirca Ltd.2 geïdentificeerd als wereldwijd marktleider in MPS. Xerox werd daarnaast gepositioneerd als leider in de IDC MarketScape Western Europe Managed Workflow Services Vendor Assessment.3

1 Gartner, “Magic Quadrant for Managed Print and Content Services Worldwide,” By Ken Weilersten and Tomoko Mitani, December 2015

2 Quocirca: “Managed Print Services Landscape, 2015,” By Louella Fernandes, Quocirca Ltd., July 2015

3IDC MarketScape: Western Europe Managed Workflow Services Hardcopy 2015 Vendor Assessment (IDC #EMEA40662015). December 20th, 2015.

 

-XXX-

Over het Magic Quadrant
Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan aan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen de leveranciers te kiezen met de hoogste ratings. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de mening van het onderzoeksinstituut en zijn geen statement. Gartner geeft geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende deze research, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.


Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.