Breukelen, 7 februari 2013 – Xerox lanceert twee nieuwe digitale persen die grafische ondernemers helpen om meer concurrentievoordeel te behalen. De nieuwe kleurenpersen maken het eenvoudiger om meer lucratieve opdrachten aan te kunnen – van fotoboeken en brochures tot direct mail en catalogi. De Xerox J75 en de C75 kleurenpersen zijn toegesneden op verschillende productieomgevingen, zoals grafimediabedrijven, copyshops, specialistische fotowinkels en huisdrukkerijen. De productiviteitsverhogende functies, mediaverwerkingopties en creatieve innovaties als SIQA (Simplified Image Quality Adjustment) maken deze kleurenpersen geschikt voor zowel de doorgewinterde digitale professional als voor nieuwkomers op de markt.

De Xerox Colour J75 en C75 zijn de opvolgers van de X700i en X770. Beide nieuwe persen zijn uitgerust met nieuwe tools om consistente beeldkwaliteit te realiseren en de uptime te maximaliseren. Gebruikers kunnen de schoon- en weerregistratie eenvoudig en supersnel zelf digitaal optimaliseren en uniformiteit in densiteiten creëren zonder tussenkomst van een engineer.

De Xerox J75 kleurenpers

Voor drukkerijen die hoogwaardige hoogvolume drukwerkapplicaties produceren biedt de Xerox J75 kleurenpers extra productiviteit en de mogelijkheid om vanuit alle inlegstations af te drukken op papiersoorten tot 300 gram, met een snelheid van 76 pagina's per minuut (ppm) en een afdrukresolutie van 2400x2400 dpi. In het hart van de Xerox J75 kleurenpers bevindt zich de geavanceerde inline fotospectraalmeter. Deze vergroot het vermogen van de Automated Colour Quality Suite (ACQS-) hulpprogramma's voor kleurbeheer, die zorgen voor verbetering van de kleurstabiliteit, nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. In combinatie met de SIQA-tools zorgt dit voor een verregaande automatisering van het drukproces met als resultaat een hogere uptime ten opzichte van concurrerende kleurenprinters of -persen in deze prijsklasse. Dat betekent meer netto verkoopbare afdrukken in minder tijd en tegen lagere kosten.

De workflowoplossingen van Xerox en haar partners vereenvoudigen daarbij de voorbereiding en de productie van verschillende drukwerktoepassingen, van briefkaarten tot boekjes. Zo kunnen met XMPie-software bijvoorbeeld gepersonaliseerde crossmedia-campagnes worden opgezet en in hoge kwaliteit met een korte doorlooptijd op de Xerox J75 worden geproduceerd.

De Xerox C75 kleurenpers 

De C75 digitale kleurenpers maakt het starten of uitbreiden van een printbedrijf nu heel eenvoudig. De machine biedt veel verschillende mogelijkheden om direct een breed portfolio drukwerktoepassingen te kunnen bieden. Ongecoat papier wordt met afdrukresolutie van 2400x2400 dpi en een snelheid van 76 ppm verwerkt en gecoat papier met een snelheid van 51 ppm. Ook de Xerox C75 is uitgerust met de SIQA-tool voor maximale uptime. De geavanceerde scan-en kopieeropties dragen bij aan de efficiency van de workflow. Opties voor mobiele oplossingen en de cloud bieden ondernemers nieuwe mogelijkheden om hun business te runnen, omdat printopdrachten ook veilig kunnen worden ingediend via smartphones, tablets en laptops. Daarnaast bieden de Xerox ProfitAccelerator® Digital Business Resources, oftewel de business development tools van Xerox, ondernemers extra ondersteuning om het meeste uit hun investering te halen.

Beschikbaarheid

De J75 en C75 kleurenpersen zijn beschikbaar vanaf 4 maart 2013 via de bekende verkoopkanalen van Xerox Nederland.

 

-xxx-

 

Bijschrift bij afbeeldingen
1. Dwarsdoorsnede Xerox J75 kleurenpers met inline fotospectraalmeter en SIQA-technologie

2. Nieuwe Xerox C75 kleurenpers met ingebouwde SIQA-tools

3. Nieuwe Xerox J75 kleurenpers met ACQS en SIQA-tools

 

Over Xerox Nederland
Xerox Nederland is de Nederlandse verkooporganisatie van Xerox. Xerox is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.