Breukelen, 13 maart 2012 – Xerox brengt een nieuwe serie productieprinters op de markt met scherpe zwart-wit kwaliteit en hoge snelheid: de Xerox D95/D110/D125 copier/printer en D110/D125 printer. De nieuwe machines zijn speciaal ontwikkeld voor print-intensieve omgevingen, waar snelheid en gebruiksgemak van cruciaal belang zijn voor de verbetering van efficiency en het beperken van de kosten.
 
Voor grafimedia-bedrijven en copyshops leveren de nieuwe machines snelle doorlooptijden, met offsetgelijke afdrukkwaliteit en mogelijkheden om snel nieuwsbrieven, on-demand gedrukte boeken en op maat gemaakte catalogi te leveren. De nieuwe serie is daarnaast uitermate geschikt voor schoolomgevingen waar veel lesmateriaal wordt geprint en gebundeld. Ook voor de gezondheidszorg en de juridische en financiële markt bieden de machines nieuwe mogelijkheden uitkomst.
 
De copier/printer modellen zijn uitgerust met een snelle scanner en verkrijgbaar in snelheden van 95, 110 en 125 pagina's per minuut (ppm). De D110/D125 printers zijn verkrijgbaar in snelheden van 110 en 125 ppm en zijn onder meer geschikt voor transactionele doeleinden.
 
De belangrijkste kenmerken op een rij:
 
Snel en eenvoudig
De Xerox D95/D110/D125 copier/printer is uitgerust met een standaard single-pass kleurenscanner, 2400 x 2400 dpi afdrukresolutie en de mogelijkheid om te printen vanaf en op te slaan op een USB-stick. De ingebouwde scanner scant tot 200 beelden per minuut en kan grote volumes en complexe taken aan met een handmatige invoer van 250 pagina’s.
 
Geavanceerde workflow-tools
Een geïntegreerde controller wordt standaard geleverd met de copier/printer modellen. Dat leidt tot een krachtige workflow met een eenvoudig te gebruiken touchscreen. De optionele Xerox FreeFlow Print Server zorgt voor extra workflowmogelijkheden, en meer kracht en flexibiliteit. Het Extensible Interface Platform (EIP), waarmee extra toepassingen beschikbaar worden gemaakt via het touchscreen van de copier/printer, stelt gebruikers in staat om werkprocessen te vereenvoudigen.
 
De klus is pas klaar als het afgewerkt is
Een hele reeks afwerkingsopties op de copier/printer zorgen voor de professionele touch aan documenten, van het maken van boekjes tot vouwen, hechten en perforeren. Gebruikers kunnen eenvoudig stijlvol ingebonden boeken maken die vlak kunnen worden gelegd en die ook volledig (360 graden) kunnen worden omgeslagen met de Xerox Tape Binder, de GBC e-binder 200 en de plockmatic Pro30 Booklet Maker.
 
“De snelle scanmogelijkheden en de vereenvoudigde grafische gebruikersinterface zullen deze nieuwe producten populair maken in omgevingen waarin intensief wordt geprint. Juist daar waar gebruiksgemak en betaalbare productiviteit het belangrijkst zijn”, aldus Jim Hamilton, Group Director bij onderzoeksbureau InfoTrends.
 
Beschikbaarheid
De Xerox D95/D110/D125 copier/printer en D110/D125 printer zijn beschikbaar vanaf april 2012 via de directe verkoopkanalen van Xerox, resellers en concessionairs. De D95/D110/D125 copier/printer is ook te zien op de Xerox stand op drupa 2012, dat van 3 tot en met 16 mei plaatsvindt in Düsseldorf. Meer informatie over Xerox en drupa is te vinden op www.xerox.com/drupa.
 
-xxx-
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl