Breukelen, 5 oktober 2010 – Xerox introduceert een nieuwe kleurenprinter die  productiewerk nu voor iedere printomgeving mogelijk maakt: de Xerox Colour 550/560 printer.  Met deze nieuwste machine krijgen gebruikers de beschikking over een breed aanbod aan toepassingsmogelijkheden. Hiermee kunnen ze nog beter op de behoefte aan hoge kwaliteit in kleur en zwart-wit van hun klanten inspelen. De Colour 550/560 is daarmee niet alleen een slimme keuze voor printshops en repro’s, maar ook voor marketing- en advertentiebureaus en kantooromgevingen om snel en efficiënt professioneel drukwerk te maken.
 
 De Xerox Colour 550/560 maakt het mogelijk om allerlei soorten toepassingen af te drukken, van marketingproducten tot fotoboeken en van jaarverslagen tot uitgebreide PowerPoint presentaties.  De Colour 550 doet dat met een snelheid van 50 kleurenpagina’s per minuut (ppm) en 55 ppm in zwart-wit. De Colour 560 print zelfs een stapje sneller met 60 kleurenpagina’s per minuut en 65 zwart-wit ppm.
 
“We hebben gekeken naar de meestgevraagde mogelijkheden van digitaal printen en hebben een oplossing gebouwd die eenvoudig binnen een bestaande printomgeving kan worden geïntegreerd”, aldus Wim Harmsen, Business Manager bij Xerox Nederland. “De Xerox Colour 550/560 sluit perfect aan op de dienstverlening van een printshop of repro. De machine voldoet niet alleen aan de vraag naar snelheid en hoge kwaliteit, maar ook aan de veiligheid- en workflowopties die nodig zijn om documenten efficiënt te managen.”
 
De belangrijkste eigenschappen van de Xerox Colour 550/560 voor productieomgevingen zijn:
  • Emulsion Aggregation (EA) toner om een matte finish met haarscherpe tekst en afbeeldingen op hoge resolutie te produceren. Bovendien spaart deze toner het milieu door een lagere smelttemperatuur (energiebesparing) en een milieuvriendelijke productiemethode.
  • Printen met een resolutie van 2400x2400 dpi voor hoge detailweergave.
  • Veelzijdige afwerkingsmogelijkheden waaronder nieten, perforeren, invoegen, vouwen en boekjes maken op gecoate en ongecoate substraten.
  • Geavanceerde kleurmanagement tools en gestroomlijnde productiemogelijkheden met een keuze uit professionele printservers, waaronder Xerox FreeFlow, EFI Fiery en Creo printservers. Xerox is de enige leverancier met een dergelijke brede keuze uit printservers.
 
Ook in het kantoorsegment kan de machine worden ingezet om:
  • te scannen, kopiëren en faxen op hoge snelheid en in kleur en zwart-wit.
  • intellectueel eigendom te managen en te beveiligen door middel van geautomatiseerde verzending en bezorging.
  • de printdriverinstellingen aan te passen aan eigen voorkeuren voor kostenbesparing en efficiency of voor specifieke toepassingen.
  • meerdere gebruikers tegelijkertijd verschillende taken uit te laten voeren voor maximale productiviteit
  • het proces van scannen, aanpassen, managen en opslaan van documenten met de Xerox workflowoplossingen te vereenvoudigen, bijvoorbeeld met de Xerox Scan to PC Desktop software.
 
Beschikbaarheid
De Xerox Colour 550/560 printer is wereldwijd per direct verkrijgbaar.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl