Breukelen, 9 juni 2015 – Vervoersmaatschappijen staan voor twee aan elkaar gerelateerde uitdagingen. Het aantrekken van mensen om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer en daarnaast het mogelijk maken van ‘’ticketless’’ betalen op een veilige manier. Tijdens het UITP Congres 2015 in Milaan demonstreert Xerox daarom haar eenvoudig te gebruiken oplossing Xerox SeamlessTM. Deze oplossing levert een nieuw model voor mobiel betalen, transacties worden automatisch verwerkt op basis van de voltooide reizen met de verschillende aanbieders van openbaar vervoer.

Gebaseerd op de gepatenteerde Xerox technologie, is Xerox SeamlessTM zowel beschikbaar voor treinen als bussen, trams, metro, parkeerfaciliteiten en carpooling. Dit maakt dat de oplossing aantrekkelijk is voor een breed scala aan reizigers.

Xerox SeamlessTM is onafhankelijk ontworpen van SIM-kaarten, is geschikt voor alle GSM-operators en is daardoor universeel te gebruiken. De oplossing kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd door zowel vervoersmaatschappijen als gebruikers, waarbij dezelfde veiligheidsgaranties gelden als bij de traditionele contactloze betaalsystemen. Daarnaast neemt Xerox SeamlessTM barrières weg voor mensen die niet bekend zijn met de huidige betaalsystemen voor het openbaar vervoer, zoals de OV-chipkaart. Toeristen hebben bijvoorbeeld gemakkelijk toegang tot de diensten zonder alle ins en outs te moeten weten over het lokale ticketsysteem.

Hoe werkt het systeem?

Om toegang te krijgen tot Xerox SeamlessTM dienen de vervoersmaatschappijen Near Field Communication (NFC) tags te installeren in hun voertuigen. De tags zijn technisch veel eenvoudiger dan de meeste ticket validators. De gepatenteerde methode is ontwikkeld door onderzoek- en ontwikkelteams van Xerox in Grenoble en Valence in Frankrijk, om gecodeerde transacties te beveiligen en te verzenden. Ook vanuit plaatsen zonder netwerkbereik.

“Traditionele validatoren vereisen internet en stroom, waardoor het voor leveranciers vaak complex en duur is om te installeren”, aldus Jo Van Onsem, Group President International Public Sector bij Xerox. “Met de oplossing van Xerox kunnen tags eenvoudig worden geïnstalleerd zonder dat daar een internet- of stroomaansluiting voor nodig is.”

De Xerox SeamlessTM oplossing wordt uitgebracht met een smartphone app, die het eenvoudig maakt voor klanten om hun reis met het openbaar vervoer te regelen. Reizigers kunnen de app downloaden en hoeven zich enkel te registreren. Afrekenen gebeurt achteraf op basis van de werkelijk afgelegde reis, ongeacht het gebruikte vervoersmiddel en de vervoersmaatschappij.

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van bedrijfsprocessen, technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen, voeren complete bedrijfsprocessen uit en leveren printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in o.a.  Frankrijk, Zwitserland, België, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.