Breukelen, 3 oktober 2013 – Xerox introduceert nieuwe zwart-wit productieprinters: de Xerox D136 copier/printer en de D136 printer. Deze machines, onderdeel van het Xerox portfolio lichte productieprinters zijn het antwoord op de nog steeds toenemende druk op de doorlooptijden van transactioneel drukwerk, boeken, trainingsmaterialen en handleidingen. Met de Xerox D136 kunnen bedrijven kiezen voor de printsnelheid, serveropties en afwerkmogelijkheden die het beste passen bij hun behoefte en huidige of te verwachten afdrukvolume.

 

De nieuwe machines zijn ontwikkeld voor diverse printomgevingen, zoals grafimediabedrijven, huisdrukkerijen of andere printintensieve afdelingen. De uitgebreide mediaopties, van raamdecoratie en brochures tot visitekaartjes en magneten, zorgen voor meer toepassingsmogelijkheden.

 

Eenvoudige workflow
De Xerox D136 copier/printer kan gecombineerd worden met de Xerox EX Server, die ondersteund wordt door Fiery. De EFI fotospectraalmeter kalibreert de machine voor geleidelijke en consistente verlopen en fraaie grijstinten tijdens de printopdrachten en tussen verschillende machines. De op maximale productie ingestelde Xerox FreeFlow Print Server wordt standaard geleverd bij de Xerox D136.

 

Snelheid en productiviteit
De machines hebben een snelheid van 136 pagina’s per minuut (ppm), waardoor grotere printruns mogelijk zijn. Dankzij de hoge capaciteit SRA3 inlegstations kunnen de machines verschillende papiergroottes en voorraden aan. Dit resulteert in 4.000 extra vel per ononderbroken drukwerkopdracht.

 

Consistente en matte afdrukkwaliteit
De combinatie van de 2400 x 2400 dpi afdrukresolutie met een nieuwe versie Xerox EA Toner zorgt voor consistente kwaliteit van zowel, teksten, foto’s als afbeeldingen, met scherpe zwart- en grijstinten en extra matte afdrukken die nog beter met offsetdrukwerk te vergelijken zijn.


Uitgebreide afwerkopties
De uitgebreide reeks afwerkopties helpen grafische bedrijven meer omzet te draaien, terwijl de kosten voor huisdrukkerijen omlaag gaan. Zo kunnen gebruikers voor extra afwerkopties kiezen, zodat de machine precies aan hun wensen voldoet. Daarnaast worden ze in staat gesteld hun productaanbod te vergroten dankzij de mogelijkheid Engineering Z, Tri en Square Fold toepassingen te produceren met de inline afwerkopties.

 

Dankzij de Xerox Tape Binder, die tot 125 pagina’s met 75 g/m² kan inbinden, wordt het steeds eenvoudiger om boeken op afroep (On Demand) te produceren. Deze binder is ook bruikbaar in combinatie met de Plockmatic Pro 50/35 Booklet Makers (katernmodules), waarmee boekruggen eenvoudig en snel gevouwen of gehecht kunnen worden.

 

Beschikbaarheid
De Xerox D136 copier/printer en de Xerox D136 printer zijn beschikbaar vanaf 14 oktober 2013.