Breukelen, 12 maart 2015 – Giswerk is vanaf nu verleden tijd met de nieuwste kleurenpers van Xerox. De Versant® 80 Pers combineert nieuwe functionaliteiten om high-end toepassingen sneller en op meer verschillende communicatie-uitingen te kunnen produceren. De pers levert walk-up eenvoud met prestaties van offsetkwaliteit en biedt geautomatiseerde functionaliteiten. Hierdoor krijgt elke printopdracht een uitstekende fotokwaliteit, alsmede een perfecte afstelling van de schoon- en weer registratie.

De Versant 80 kan 80 pagina's per minuut (ppm) afdrukken in Ultra HD-kwaliteit met een resolutie van 1200 x 1200 x 10-bit bij 2400 x 2400 dpi. De kleurenpers biedt verschillende printmogelijkheden aan met een compacte bandfusereenheid en de Xerox EA Low Melt Dry Ink. Deze lage smelttemperatuur bespaart energie en is beter voor het milieu.

Voor extra productiviteit biedt de Versant 80 een Performance Package-optie die ervoor zorgt dat speciale afdrukmaterialen niet vertragen. Topsnelheden van 80 ppm worden behaald op alle formaten tot 350 gram. Daarnaast zorgt een in-line fotospectraalmeter voor verhoogde kleurenautomatisering.

Eén van de klanten waar de Versant 80 succesvol is geïmplementeerd, is Alphaset. “Wij drukken alles af, van visitekaartjes tot perfect ingebonden boeken. De Versant 80 stelt ons in staat om deze diverse, kleurrijke printopdrachten met offsetkwaliteit te bieden aan klanten”, aldus Tim Sheppard, directeur productie bij Alphaset. “Daarnaast betekent de kwaliteit van de afdrukken die wij maken, dat wij in staat zijn om korte termijn printopdrachten efficiënter uit te voeren. Voor zowel onszelf als onze klanten bespaart dit tijd en geld.”

De Versant 80 biedt twee printserversopties: de Xerox EX-i 80 Print Server Powered by Fiery® of de Xerox EX Print Server 80 Powered by Fiery. De printers produceren gemakkelijk persoonlijke data-gedreven communicatie met de aanvulling van XMPie® uDirect® Classic Pro software.

Beschikbaarheid

De Versant 80 Pers is vanaf april leverbaar in Nederland. De aanvullende Performance Package zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn.

Google+ Hangout
Donderdag 23 april organiseert Xerox een Google+ Hangout “Vraag het de experts: Looking beyond dots per inch with the Xerox Versant 80 Press.”Jim Hamilton, groepsdirecteur van InfoTrends, begeleidt deze hangout en wordt hierbij ondersteund door twee klanten om de belangrijke rol van de printresolutie te verkennen. Voor meer informatie of om te registeren, klik hier.

Bijschrift bij afbeelding: De Xerox Versant 80 Pers

-XXX-


Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design®, PersonalEffect® en FreeFlow® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® is een handelsmerk van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.