Breukelen, 20 oktober 2016 – Software-updates en functionele verbeteringen van de C60/C70 Kleurenprinter van Xerox bieden nieuwe mogelijkheden voor printomgevingen van elke omvang. Grafimediabedrijven, printshops, MKB-bedrijven, printfaciliteiten (repro’s) binnen ondernemingen, fabrieken en (financiële) instellingen, zijn dankzij de verbeteringen in staat flexibeler om te gaan met diverse substraten en krijgen een verbeterde afdrukkwaliteit.

Nieuwe functies en verbeteringen zijn onder meer:

  • Beter beheer van papier en papiergewicht
    Nieuwe functies maken het eenvoudig om een nog breder scala aan substraten te verwerken, waaronder lichtgewicht papier (60 g/m²) dat vaak wordt gebruikt voor het verlagen van de porto- of koerierskosten en zwaarder en uitdagender materiaal (256 g/m² tweezijdig/300 g/m² eenzijdig) dat voor kaarten en uitnodigingen wordt gebruikt. De nieuwe Paper Catalogue, een online bibliotheek van materiaalkenmerken, maakt het mogelijk om nog sneller en eenvoudiger hoogwaardige toepassingen op basis van gecombineerd papier te ontwikkelen.
  • Verbeterde nauwkeurigheid en beeldkwaliteit
    De integratie van Simple Image Quality Adjustment (SIQA) maakt het mogelijk om complexe taken te registreren en ondersteunen, zoals het dubbelzijdig afdrukken van visitekaartjes. De verbeterde printer is daarnaast voorzien van een Closed Loop Process Controls-bewakingssysteem. Dit vertaalt zich in kwalitatief hoogwaardigere printprocessen die minder tussenkomst van de operator vereisen.
  • Verbeterde workflows en automatisering
    De printer is uniek in zijn soort dankzij nieuwe digitale front-end systemen zoals de FreeFlow Print Server. Deze bieden toegang tot nieuwe tools voor het beheer van productiekleuren. Het nieuwe EFI Fiery NX-station met Fiery QuickTouch-technologie is een primeur in de industrie en maakt hoogwaardig kleurbeheer van productiedrukwerk mogelijk op een printer op instapniveau.

“Klanten zullen de toegevoegde waarde van de verbeteringen van onze bekroonde kleurenprinter Xerox C60/C70 snel merken. Dat geldt met name voor de uitgebreide toepassingsmogelijkheden en de hogere productieniveaus”, aldus Yves Rummens, office business manager bij Xerox. “We hebben de compacte omvang en de instapprijs in stand gehouden, maar functies toegevoegd die tot dusver alleen werden aangetroffen in onze productieprinters voor het hogere segment.”

De Xerox C60/C70 Kleurenprinter is bekroond met de 2016 Buyers Laboratory Production Printer PRO-award vanwege zijn betrouwbaarheid en bovengemiddelde kleurstabiliteit op papier met en zonder coating. De verbeterde versie van de printer biedt nu een nog hogere nauwkeurigheid en een hogere flexibiliteit in papiersoorten.

De Xerox C60/C70 is met onmiddellijke ingang te bestellen. Klanten die reeds met een C60/C70 werken, kunnen de software en componenten upgraden om van de nieuwe functies en verbeteringen te profiteren.

                                                           -xxx-
 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. Xerox Corporation, als document technology en document outsourcing bedrijf en Conduent Incorporated, een business process services bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.