Breukelen, 2 mei 2014 – De 11e Druk | NCS Repro, full-service reclamebureau en drukkerij uit Zevenbergen, heeft als gevolg van de recente fusie tussen de twee bedrijven geïnvesteerd in de grootformaat printer IJP2000 van Xerox. Sihl Direct verzorgde de installatie van de grootformaatprinter in combinatie met de CalderaGrand RIP. De installatie van de IJP2000 bij De 11e Druk | NCS Repro is de eerste in Nederland. Daarbij hebben zij ook geïnvesteerd in een Xerox J75 kleurenpers, geleverd door Document Concepts, partner van Xerox voor grafische productiesystemen.

De investering in de Xerox IJP2000 en de Xerox J75 maakt deel uit van de nieuwe koers die De 11e Druk en NCS Repro gezamenlijk gaan varen. Naast een duidelijke keuze voor de CAD-markt kiezen beide ondernemers ook voor een focus op de sign-markt. De afdrukkwaliteit van de nieuwe grootformaatprinter maakt het bovendien mogelijk om ook hoogwaardige full colour prints te maken met diverse papierkwaliteiten voor grafische toepassingen op grootformaat. Henk Franken, één van de twee directeuren van de nieuwe drukkerij: “We zagen nog genoeg mogelijkheden voor samenwerking, waardoor we in januari de stap maakten om te fuseren. Met onze brede dienstverlening en ruime assortiment voor CAD-, sign- en grafische toepassingen denken we de markt in onze regio uitstekend te kunnen bedienen. Sihl Direct en Document Concepts hebben ons perfect geadviseerd en zijn betrouwbare partners in ons uitdagende vakgebied.”

Memjet-printkoppen
“De Xerox IJP 2000 rekent af met de bekende traagheid waar grootformaat-machines vaak last van hebben”, legt Henk Bleeker, partner manager van Xerox uit. “Dit biedt een groot concurrentievoordeel voor onze klanten. Uniek zijn bovendien de vaste Memjet-printkoppen. Deze vijf vaste printkoppen spuiten gelijktijdig vier inkten, om in één doorgang levendige afdrukken te realiseren. Dit zorgt voor minder bewegende delen die niet alleen meer snelheid opleveren, maar ook voor minder onderhoud zorgen. De Xerox J75 zorgt door middel van ACQS voor een zeer constante kwaliteit bij iedere afdruk. Snelheid, efficiency en altijd een goede gelijkwaardige kwaliteit leveren zijn erg belangrijk voor grafische ondernemers als De 11e Druk | NSC Repro. ACQS zorgt dat dit een slim en geautomatiseerd proces is.

 

-xxx-

Bijschrift bij afbeelding
Henk Bleeker (rechts) van Xerox en Henk Franken van De 11e Druk | NCS Repro bij de IJP 2000

Over Sihl Direct
Sihl Direct BV is de Nederlandse verkooporganisatie van de wereldwijd actieve Diatec groep. De firma presenteert zich als de perfecte partner voor de LFP-branche en biedt het beste op het gebied van Consulting, Technologie en Service uit één hand. De diensten variëren van individuele behoefte analyse en advies over het installeren van hardware en software, alsmede onderhoud en reparaties. Naast de nieuwste digitale printer generaties distribueert Sihl Direct BV een omvangrijk media-assortiment voor foto-, office- en LFP-toepassingen. Meer informatie op www.sihl.nl

Over Document Concepts
Document Concepts is Production System Group Partner van Xerox en gevestigd in Dodewaard. Als specialist in productiesystemen voor de grafische industrie, repro's en printshops biedt zij haar klanten de apparatuur, service, dienstverlening en software om klanten te helpen om met dezelfde mensen en middelen meer te produceren in dezelfde tijd. Meer informatie op www.documentconcepts.nl.

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.