Breukelen, 18 december 2012 – De grafische vakbeurs in Gorinchem, die plaatsvindt van 22 tot 24 januari 2013, staat voor Xerox (standnummer 168) in het teken van ‘samenwerking’. Ook in de huidige uitdagende grafische markt zijn er volgens Xerox nog steeds voldoende groeimogelijkheden op het gebied van digitale drukwerkactiviteiten. Samenwerken, het vormen van partnerships en lef hebben om te veranderen zijn daarbij de sleutels tot succes.
 
Op de stand wil Xerox graag – samen met haar negen grafische partners – serieus in gesprek gaan met beursbezoekers van (innovatieve) grafische organisaties die op zoek zijn naar nieuwe en aangepaste bedrijfs- en verdienmodellen. Dit om samen met hen op zoek te gaan naar nieuwe of andere groeikansen, zodat het beursbezoek optimaal rendement oplevert. Samenwerking is een thema dat Xerox al langere tijd uitdraagt en waar al meer dan twee jaar proactief invulling aan wordt gegeven door haar Business Development consultants en via haar themawebsite grafischgroeien.nl.
 
Een opvallende nieuwe partner op de Xerox-stand is MIS-leverancier Prodist. Deze partner zal demonstreren hoe JDF-koppelingen tussen Prodist MIS-software en de Xerox FreeFlow workflowoplossingen tot forse efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen voor grafische bedrijven kunnen leiden. De overige partners met een aandeel op de Xerox-stand zijn Xtandit, XA Graphic Solutions, Document Concepts, Nobel Document Group, PrinterXpert, Bührmann Ubbens, CMI en XMPie.
 
Er zijn bovendien weer de nodige noviteiten en beursprimeurs te bezichtigen op de Xerox-stand die kunnen bijdragen aan nieuwe groeiscenario’s.
 
Beursprimeur 1: Xerox FreeFlow IntegratedPlus, de eerste automatische online afwerkoplossing die ook offline kan worden gebruikt. Een nieuwe Dual Mode Feeder zorgt ervoor dat een in-line afwerkmodule, die traditioneel is gekoppeld aan één digitaal afdruksysteem, nu ook de geprinte output kan verwerken van andere digitale offline (kleuren)persen. Zo kunnen drukwerktoepassingen die bijvoorbeeld gedrukt zijn op een Xerox Colour 1000 Press met behulp van de uitlegwagen eenvoudig getransporteerd worden naar de Dual Mode Feeder van bijvoorbeeld een Nuvera 314, waar in-line een AHV-module (bookletmaker) aan is gekoppeld. De operator scant simpelweg de barcode op het bovenste vel van de stapel drukwerk op de uitlegwagen van de Colour 1000 Press, voordat deze wordt ingevoerd in de Dual Mode Feeder. De barcode instrueert de afwerkmodule tot het maken van de kant-en-klaar afgewerkte brochures, zonder tussenkomst van een operator. Tegelijkertijd kan de Nuvera 314 andere drukwerkopdrachten naar de eigen uitlegwagen printen.
 
Beursprimeur 2: FreeFlow Navigator. De meeste grafische bedrijven maken gebruik van meer dan één leverancier voor hun digitale drukwerkactiviteiten. FreeFlow Navigator zorgt ervoor dat grafische bedrijven die meerdere merken (kleuren)printers in huis hebben, hun digitale drukwerkopdrachten efficiënt en effectief kunnen verwerken. De software zorgt voor één workflow om alle drukwerkopdrachten op een betrouwbare manier naar de verschillende merken en typen printers te sturen, zodat je meer efficiency en productiviteit uit je multi-vendor printerpark kunt halen, zonder oponthoud.
 
Beursprimeur 3: Xerox D-serie. In Gorinchem zal voor het eerst de nieuwe D-serie aan de Nederlandse grafische markt getoond worden: de Xerox D95/D110/D125 copier/printer en D110/D125 printer. Deze zwart-wit productieprinters zijn speciaal ontwikkeld voor printintensieve omgevingen, waar offsetgelijke afdrukkwaliteit, snelheid en gebruiksgemak van cruciaal belang zijn voor de verbetering van efficiency en het beperken van de kosten. De copier/printer-modellen zijn uitgerust met een snelle scanner en verkrijgbaar in snelheden van 95, 110 en 125 pagina's per minuut (ppm). Ze zijn bovendien uit te rusten met een zeer groot scala aan professionele inline afwerksystemen, nu ook inclusief de afwerksystemen die voorheen alleen beschikbaar waren voor de Xerox Nuvera en iGen-serie printers.
 
-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.