Breukelen, 9 december 2015 – Retailers beginnen oog te krijgen voor de noodzaak om irritante en irrelevante aanbiedingen af te schaffen en de klant centraal te stellen. De overgrote meerderheid (91%) van de Europese retailers voorspelt dat het analyseren van big data de komende twee jaar voor een sterkere band met hun klanten zal zorgen. Gezien de groeiende online en offline concurrentie tussen retailers wekt het geen verbazing dat bijna twee derde (60%) van alle bedrijven in deze sector op zoek is naar manieren om meer klantgerichte aanbiedingen te ontwikkelen voor het genereren van meer omzet. Dit blijkt uit 70 vraaggesprekken gevoerd door Forrester Consulting met grote retail- en consumentenorganisaties als verdieping op het onderzoek ‘Big Data in Western Europe Today1 van Xerox.

Om meer klantgerichte aanbiedingen te kunnen doen is 43 procent van alle retailorganisaties van plan om big data analytics in te zetten voor de ontwikkeling van real-time en voor de klant relevante marketingacties. De komende twaalf maanden zal 41 procent van deze organisaties de inzichten die zij uit big data putten ook inzetten voor betere online winkelervaringen.

De big data-plannen die voor de korte termijn de hoogste prioriteit hebben, zijn:

  • Het verbeteren van de communicatie en band met klanten door het creëren van een 360 graden-klantenoverzicht dat meerdere kanalen omvat. Meer dan de helft van alle retailers (53%) wil het komende jaar meer klantgegevens beschikbaar stellen aan hun callcenter. Zo hebben agents die klanten telefonisch te woord staan een grotere kans om het juiste antwoord te geven.
  • Een vergelijkbaar percentage retailers (51%) wil big data inzetten om hun productaanbod beter op de consument af te stemmen. Hierdoor krijgen alle shoppers dezelfde informatie en productaanbiedingen te zien, of ze nu een fysieke winkel, webwinkel of sociaal netwerk bezoeken.

“Retail- en consumentenorganisaties hebben duidelijk oog voor de waarde van big data om hun bedrijf beter te laten werken. Zowel op het gebied van klantervaringen als de financiële prestaties”, zegt Craig Saunders, director of Analytics Resource Center bij Xerox Consulting en Analytics Services. “Big data speelt een doorslaggevende rol bij het opdoen van cruciale inzichten in het gedrag van individuele shoppers. Dit levert informatie op die bepalend is voor het succes van bedrijven in hun strijd om het hart te winnen van de consument.”


-xxx-

 

1Over het onderzoek
Definitie: Forrester definieert big data als een set van methoden, processen, architecturen en technologieën, waar specifieke hardware, algoritmes, kennis of processen verder gaan dan de standaardtechnieken die gebruikt worden in data analytics om waarde te halen uit data in een groot volume, in snelheid of uit diverse gegevens. 

Het onderzoek "Big Data in Western Europe Today", voerde Forrester uit onder 330 senior business (CEO, HR, Finance en Marketing) en IT-beslissers in Retail, Hightech, industriële en financiële dienstverlenende organisaties in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek werd in januari 2015 voltooid.

Het onderzoek refereert naar 'data-volwassenheid' in de volgende groepen: de Datarati, Data-explorers en Data-laggards. Deze groepen werden bepaald door de scores van de respondenten op een reeks van statements over hun big data en analysemogelijkheden.

Het rapport van Xerox kan hier worden gedownload: http://www.xerox.nl/services/campaigns/xerox-forrester-report-2015/nlnl.html&CMP=EMC-XEROX-BIG-DATA-DOWNLOAD-REPORT-2015-NL
 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.