Breukelen, 1 november 2016 – Grafische multibrand reseller PrinterXpert heeft als eerste in Nederland de Xerox iGen4 Diamond XXL met matte toner in kartonnage uitvoering in haar bezit. Hiermee kan de grafische partner van Xerox papier en karton tot 630 µu of 530 gram printen. Met deze investering biedt PrinterXpert haar klanten een unieke service om plannen voor uitbreiding van hun dienstverlening naar nieuwe afzetmarkten eerst te testen. Daarnaast speelt PrinterXpert in op de groeiende trend van digitaal geprinte verpakkingen. Dit marktsegment wordt onder andere ook aangehaald in het trendrapport van ABN AMRO over de grafische industrie.

Arlo Swartz, algemeen directeur van PrinterXpert: “Vooral kleinere en middelgrote drukkerijen in het MKB behoren tot ons klantportfolio. Voordat ze in een niche investeren geven wij ze de mogelijkheid om proef te draaien. Wanneer dit succesvol verloopt, kunnen ze het slagingspercentage van de investering beter inschatten. Wij willen geen drukkerij zijn, maar bieden deze service graag aan onze klanten aan, zodat zij de wensen van hun klanten kunnen vervullen.”

De dienstverlening voor eindklanten van PrinterXpert betreft naast de iGen ondersteuning voor bedrukking van kartonnage ook customized verpakkingen, plano of bedrukt.

Henk Bleeker, Channel Manager bij Xerox: “Het is voor de grafimediabranche nog steeds een moeilijke tijd. Met deze unieke aanpak geeft PrinterXpert haar klanten wel de lusten, maar niet de lasten. Zo kunnen grafimediabedrijven zich concentreren op wat echt belangrijk is: het verrassen van hun klanten, het verhogen van de productie, kostenreductie en groei. En dat is precies waar Xerox ook altijd op stuurt.”

Bijschrift bij afbeelding: Henk Bleeker (links) en Arlo Swartz (rechts) bij de Xerox iGen4 Diamond XXL met matte toner in kartonnage uitvoering. Jimmy Timmer (PrinterXpert) komt aangelopen

                                                                       -xxx-
 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. Xerox Corporation, als document technology en document outsourcing bedrijf en Conduent Incorporated, een business process services bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.