Breukelen, 18 mei 2011 –  De innovatieve technologie in Xerox’ eerste multifunctionele, high-speed printers (MFP’s) met ‘vaste inkt’ (solid ink) heeft wereldwijd inmiddels duizenden bedrijven geholpen om eenvoudig en goedkoop in kleur af te drukken. Met de drie nieuwe MFP’s, die zijn gebouwd op het bekroonde ColorQube®-platform, kunnen bedrijven snel en eenvoudig de kosten van kleurenafdrukken halveren. Met het flexibele prijsschema hoeven bedrijven alleen te betalen voor de hoeveelheid kleur op de pagina. Hierdoor kost het afdrukken van een document met bijvoorbeeld een logo of een klein plaatje hetzelfde als een zwart-wit afdruk. 

“Met de ColorQube 9200-serie heeft Xerox twee jaar geleden een einde gemaakt aan traditionele prijsstelling. Xerox bood bedrijven namelijk een betaalbare manier om elke dag kleur te gebruiken, iets waar bij bedrijven al jaren vraag naar is”, aldus Robert Palmer, directeur van marktonderzoeksbureau InfoTrends. “De nieuwe Xerox MFP’s in de ColorQube 9300-serie bieden kostenbesparingen zoals bedrijven die verwachten van de vaste inkt-technologie.”

De cartridge-vrije MFP's printen en kopiëren met snelheden tot 55 pagina's per minuut (ppm) in kleur, 60 ppm in zwart-wit, en scannen tot 60 impressies per minuut in kleur.

Voordelen van de ColorQube 9300-serie zijn onder meer:
  • Opvallende kleuren – Vaste inkt produceert consistente kleurenafdrukken, ongeacht het type media. Intuïtieve functies, zoals Colour by Words, maken nauwkeurige en levendige kleuren vanaf de eerste afdruk mogelijk
  • Gemak – Gebruikers kunnen eenvoudig printen van en scannen naar een memory stick via de USB-poort aan de zijkant van de MFP
  • Ingebouwde beveiliging – Met Image Overwrite wordt data elektronisch volledig verwijderd van de harde schrijf van de MFP. 256-Bit encryptie beveiligt de informatie binnen de machine. Netwerkverificatie voorkomt ongeautoriseerde toegang door het valideren van gebruikersnamen en wachtwoorden
  • Lagere milieubelasting – De ColorQube 9300-serie is ENERGY STAR® gekwalificeerd en genereert tot 90 procent minder afval dan vergelijkbare kleurenlaserprinters. Er is slechts één te vervangen onderdeel, namelijk de reinigingseenheid met een gemiddelde levensduur van 330.000 afdrukken die kan worden gerecycled via het Xerox Green World Alliance programma
 
Extra opties, zoals mobiel printen, kunnen worden toegevoegd. De Xerox Mobile Print Solution biedt gebruikers een universele mogelijkheid om te printen vanaf ieder apparaat met e-mail functionaliteit (smartphones, tablets, laptops, etc.) zonder drivers te gebruiken of eerst andere applicaties te hoeven downloaden of installeren.
 
Beschikbaarheid
De Xerox ColorQube 9300-serie is per direct beschikbaar bij Xerox resellers en concessionairs.
 
-XXX-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons ook op Twitter of via Facebook