Breukelen, 18 april 2011 – Xerox introduceert een nieuwe droge inkt (toner) voor de iGen4 EXP en positioneert haar digitale kleurenpers daarmee nog dichterbij offset. De nieuwe matte, droge inkt van Xerox maakt het voor grafimediabedrijven nog eenvoudiger om allerlei toepassingen met foto’s te printen. Deze producten benaderen niet alleen offset-kwaliteit, ze zorgen ook voor hogere omzetten in een groeiende markt voor fotoapplicaties.
 
De droge inkt met een matte uitstraling is ontwikkeld voor een grote verscheidenheid aan printopdrachten. De consumentenmarkt, waar een duidelijke groei in de vraag naar fototoepassingen zichtbaar is, is daarbij een belangrijke afzetmarkt. Onderzoeksbureau InfoTrends voorspelt dat de markt van (on demand) boeken, wenskaarten en kalenders in 2014 zal groeien tot circa 1,5 miljard euro. De nieuwe inkt is beschikbaar op de Xerox iGen4 EXP, het nieuwste model binnen het iGen platform.
 
“Grafimediabedrijven kunnen de grenzen van hun digitale productie verleggen met deze nieuwe inkt”, zegt Marcel Martens, verkoopdirecteur van Xerox Nederland. “Door deze matte, droge inkt aan de opties voor de Xerox iGen4 EXP toe te voegen, kunnen grafimediabedrijven niet alleen de voordelen van hoog volume digitaal printen bieden, zoals personalisatie en automatisering, maar ook de bijna-niet-van-offset-te-onderscheiden hoge afdrukkwaliteit.”
 
Geen detailverlies
De nieuwe inkt zorgt voor afdrukken met consistente en uniforme volvlakken, briljante kleuren en detailrijke schaduwpartijen. Essentieel voor producten met een hoge dekking, zoals marketinguitingen, collages in fotoboeken en paginagrote foto’s voor kalenders en wenskaarten. Met de inkt is het bovendien mogelijk om originele huidskleuren en natuurlijke kleuren weer te geven, zonder daarbij de fijne details op de achtergrond te verliezen.
 
De iGen4 EXP biedt, mede door het grootste afdrukformaat (360 x 660mm) voor digitale kleurenpersen in de markt, meer ruimte voor beeldmateriaal dan concurrerende machines. Dit vertaalt zich in meer verkoopbare output en een hogere opbrengst. Samen met de Adobe PDF Print Engine zorgen de Xerox FreeFlow digitale workflow collectie en de vele inline nabewerkingsmogelijkheden, voor een gestroomlijnd productieproces met een voorspelbaar perfect resultaat.
 
Beschikbaarheid
De optie voor matte droge inkt is per direct beschikbaar voor nieuwe installaties van de iGen4 EXP. Een upgrade van de huidige iGen4 is mogelijk vanaf het derde kwartaal 2011.
 
-------------------------------------------------
 
Bijgevoegd: link naar video Infotrends, waarin Jim Hamilton, Group Director van Infotrends, vertelt over de matte, droge inkt van Xerox: http://www.youtube.com/watch?v=4dGR6IxkwfE
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
Volg ons op Twitter: www.twitter.com/xeroxnederland of discussieer mee via Facebook www.fecebook.com/xeroxnederland