Breukelen, 24 mei 2016 – KBA‑Sheetfed Solutions, onderdeel van de Koenig & Bauer Group (KBA), en Xerox kondigen hun samenwerking aan om een industriële digitale vellenpers voor de vouwkartonmarkt te ontwikkelen. Groter formaat vouwkartonverpakkingen voor bijvoorbeeld cosmetica, voedingswaren en farmaceutische producten konden tot nu toe alleen met analoge offset productiemethoden worden geproduceerd. De KBA VariJET® 106 ‘Powered by Xerox’ integreert Xerox Impika® inkjettechnologie met het KBA Rapida® 106 persplatform.

De KBA VariJET 106 pers bevindt zich momenteel in het laatste stadium van ontwikkeling en produceert 4.500 vel per uur op B1 formaat van 750 x 1060 millimeters (29.5 x 41.7 inch). Met het modulaire concept kan het digitaal inkjet drukken bovendien worden gecombineerd met optionele inline mogelijkheden, zoals coating, koudfolietoepassingen, roterend stansen, rillen en perforeren.

Verwacht wordt dat de totale markt van digitaal gedrukte verpakkingen tussen 2015 en 2020 jaarlijks groeit met circa 16 procent. De verwachte jaarlijkse groei van digitaal gedrukte vouwkartonverpakkingen is zelfs 40 procent1. Met de KBA Rapida 106 pers is het niet alleen mogelijk om meerdere versies van dezelfde dozen digitaal te drukken, maar ook een grotere verscheidenheid aan klantspecifieke verpakkingen in kleine oplagen. Met deze industriële productieprinter voor de verpakkingsindustrie zijn nieuwe zakelijke mogelijkheden geboren.

Ralf Sammeck, CEO van KBA-Sheetfed Solutions: “Onze klanten bevestigen dat dit precies het product is die hen groeikansen biedt in de huidige markt. Het samenvoegen van de Xerox-inkjettechnologie met onze expertise in de verpakkingsbranche zorgt voor de ultieme combinatie van bewezen technologieën en timing om op het juiste moment de juiste oplossing naar de markt te brengen.”

Robert Stabler, general manager, Graphic Communications Business Group bij Xerox: “We combineren digitale mogelijkheden als multi-channel, multi-touch marketing, E-commerce webwinkels en geautomatiseerde workflows met die van klassiek offsetdrukken. Hierdoor zijn onze klanten in staat om op hun beurt aan hun klanten nieuwe producten en diensten te bieden die in de traditionele verpakkingsmarkt niet eerder mogelijk waren. De KBA VariJET 106 Powered by Xerox zal de flexibiliteit, afdrukformaten en snelheid hebben die grafische bedrijven in staat stelt om optimaal op deze groeimarkt in te spelen.”

Beschikbaarheid
Tijdens drupa, ‘s werelds grootste grafische vakbeurs in Düsseldorf, zullen KBA en Xerox meer details prijsgeven over deze nieuwe pers, door middel van presentaties op hun eigen stands. Vanaf begin 2017 is de KBA VariJET 106 Powered by Xerox beschikbaar voor klantinstallaties.

1 Future of Digital Print for Packaging to 2020, Smithers PIRA, 2015

 

-xxx-

Over Koenig & Bauer Group (KBA)

De KBA Group is een vooraanstaand leverancier aan de internationale grafische industrie. Het moederbedrijf Koenig & Bauer AG werd opgericht in 1817, waarmee het ’s werelds oudste persfabrikant is. KBA is een innovatie-gedreven partner voor grafische ondernemingen en is in diverse grafische marktsegmenten marktleider dankzij haar uitermate brede productportfolio. De KBA bedrijven onder de houdstermaatschappij Koenig & Bauer AG, produceert inkjet en offset rotatiepersen, offset vellenpersen in alle formaten, speciale persen voor het bedrukken van film, metalen platen, glazen en plastic verpakkingen, alsook systemen voor het drukken van bankbiljetten, industriële coderingssystemen en systemen voor geautomatiseerde papierlogistiek De KBA Group genereert ca. 70% van haar omzet in het sterk groeiende verpakkingssegment. Als grootste onderdeel binnen de KBA Group, is KBA-Sheetfed Solutions in Radebeul nabij Dresden verantwoordelijk voor de KBA activiteiten in vellenpersen. Surf voor meer informatie naar: www.kba.com

KBA®, ®, Rapida® and VariJET® zijn handelsmerken van Koenig & Bauer AG in Duitsland en andere landen.

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de separatie eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox® en Xerox zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.