Breukelen, 15 november 2010 – Het CIZ, uitvoerder en toezichthouder van het zorgindicatieproces, heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor de Managed Print Services (MPS) van Xerox om hiermee het gehele printbeleid te reorganiseren en vervolgens in beheer te nemen. Het CIZ is ontstaan vanuit zelfstandige RIO-vestigingen, met elk eigen printers en de daarbij behorende leasecontracten met diverse looptijden, verschillende contactpersonen en verschillende supplies. Dit maakte het beheer van de printinfrastructuur inefficiënt. Door MPS is het aantal printers van verschillende leveranciers teruggebracht van 400 naar 125 multifunctionele printers (MFP’s) van Xerox. Het proactief beheer (voorkomen van storingen en continue aanwezigheid van toners) is nu tevens volledig uitbesteed aan Xerox. Het CIZ heeft hierdoor een aanzienlijke kostenbesparing en een efficiencyslag weten te realiseren. Ook op administratief niveau wordt veel tijd bespaard, omdat het nu gaat om het beheer van één enkel contract, in plaats van tientallen.
 
Het CIZ heeft voor Xerox gekozen, omdat het bedrijf bij de aanbesteding als beste uit de bus kwam op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij was de aanpak van het transitietraject een belangrijk aspect. Daarnaast is het CIZ door de eenduidige aanpak ook anders gaan werken, omdat de machines onder andere zijn uitgerust met secure print. Hiermee kan alleen geprint kan worden na het invoeren van een code en de machines van Xerox zijn, conform de door het CIZ gestelde eisen, energiezuinig.
 
“Het CIZ streeft voortdurend naar een efficiëntere en verbeterde dienstverlening”, aldus Arnoud Kop, inkoper bij het CIZ. “Ook intern neemt het CIZ de verantwoordelijkheid om efficiënter te werken en daarbij de kosten van printen naar beneden te brengen. Wij zijn dan ook zeer verheugd over de samenwerking met Xerox. We hebben nu één contactpersoon en één contract en dat maakt ons printbeleid transparant en inzichtelijk. Xerox is voor ons een betrouwbare partner gebleken. Het is een logistieke uitdaging om van 400 naar 125 machines te gaan en het is dan essentieel om de juiste partner aan je zijde te hebben. Door de kennis en kunde van de mensen van Xerox en de goede samenwerking met de CIZ-organisatie, zijn wij in staat geweest binnen korte tijd de gehele printinfrastructuur te hervormen.”
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans of +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl