Breukelen, 20 januari 2012 – Tijdens de Grafische Vakbeurs in Hardenberg zal het thema van de Xerox stand ‘Freedom to Perform’ zijn. De centrale vraag daarbij is ‘Hoe kunnen we mensen helpen beter te werken?’ met als doel bedrijven de vrijheid te geven zich op hun core business te richten. Het thema wordt vormgegeven door beelden van het beroemde Cirque du Soleil. Deze organisatie wordt door Xerox internationaal  ondersteund op het gebied van flexibel, mobiel en efficiënt werken.
 
Het Xerox Freedom to Perform beursthema wordt ingevuld met een groot aantal noviteiten en beursprimeurs:
 
Nieuwe Xerox 770 kleurenpers met kleurbeheer
Xerox 770 digitale kleurenpers met als belangrijke noviteit de van de iGen4 afkomstige procesautomatisering dankzij de ‘Automated Colour Quality Suite’ (ACQS). Dit is een set van tools voor kleurbeheer, inclusief een inline fotospectraalmeter, die onder meer het kalibreren  volledig automatiseert en de tijd die hiervoor nodig is terugbrengt tot enkele minuten. De Xerox 770 kleurenpers print op een uitgebreide range aan papiersoorten, inclusief zwaargewicht papier tot en met 300 grams, met een snelheid van 71 pagina’s per minuut.
 
Xerox 700i
De Xerox 700i Digital Colour Press is een update van de Xerox 700 en biedt volledige Fogra-certificatie voor alle beschikbare Rips en kan volledig automatisch schoon-en-weer drukken op substraten tot en met 300 grams.
 
ACQS op Xerox Colour 800/1000 pers
Met de introductie van ACQS op de Colour 800/1000 pers beschikken nu alle Xerox hoog volume kleurenprinters – vanaf de nieuwe Xerox 770 – over dit innovatieve ingebouwde kleurbeheersysteem. Deze systemen stellen grafimediabedrijven in staat meer opdrachten in minder tijd en met minder fouten te verwerken en daardoor hun kosten te verlagen. Het ACQS-systeem op de Colour 800/1000 pers is extra bijzonder, omdat het hier een zogenaamde ‘Full Width Array fotospectraalmeting’ betreft. Kort gezegd worden alle afdrukken fotospectraal gescand over de volle breedte. Hierdoor kunnen tevens de-  tot nu toe alleen door een engineer op te lossen -  zogenaamde “inboard/outboard” problemen voorkomen worden en wordt de beeld-naar-papier registratie nog nauwkeuriger.
 
Phaser 7800 kleurenprinter
Deze nieuwe kleurenprinter in het Xerox-portfolio is een compacte 45 ppm snelle krachtpatser met een afdrukresolutie van 1200 x 2400 dpi die – dankzij de standaard meegeleverde colour-managementtools – prepress-bureaus en kleinere grafische bedrijven in staat stelt hun vaak kritische deadlines te halen en de kwaliteitsverwachtingen van hun klanten te overtreffen. De Phaser 7800 kan het SRA-formaat vanuit alle lades printen op substraten tot en met 350 grams, maar kan ook banners printen tot 120 cm lang, zodat een perfecte proef afgedrukt kan worden, uiteenlopend van A4-proefdruk tot meerluik.
 
Naast deze primeurs zal op de Xerox-stand ook de Xerox 550/560, de in Europa bestverkochte serie kleurenproductieprinters, worden gedemonstreerd en verwacht Xerox in Hardenberg een bijzondere Europese primeur te kunnen tonen op het gebied van productieprinters. Meer details over deze laatste beursprimeur worden later bekend gemaakt.
 
Software
Naast hardware geeft Xerox op de beurs ook weer veel aandacht  aan hoe grafimediabedrijven hun processen optimaal kunnen automatiseren. Een verregaande integratie van alle partner-softwareoplossingen met de steeds verder geperfectioneerde Xerox FreeFlow software is daarbij een belangrijk uitgangspunt.
 
De volgende partneroplossingen zullen op de Xerox-stand gedemonstreerd worden:
  • CMI met hun ASPcolourmanagement service waarbij een (virtuele) kleur-expert de systemen perfect afregelt;
  • NxPublisher van Quintor die met hun Design2Print cloudoplossing van iedere leek een vormgever maakt die simpel en snel professionele resultaten aflevert;
  • DmCards met hun online postkaartmarketingengine die grafische ondernemingen mogelijkheden biedt om op eenvoudige wijze marketing campagnes aan te bieden;
  • 4Cloud met hun Web2Print Cloudoplossing;
  • XMPie met hun unieke integrale crossmedia-oplossing, inclusief marketing dashboard, campagne-managementtool en videopersonalisatie;
  • Applify met hun FlowSuite MIS & WorkFlow automation om de grafische bedrijfsvoering van A tot Z onder controle te houden en dit zowel lokaal als via een online-service model of in hybride vorm kan inrichten.
 
De stand van Xerox is te vinden in Hal 4 nummer 413.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe is de Europese organisatie van Xerox Corporation, een wereldwijd marktleider voor business process en document management met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl