Breukelen, 21 december 2012 – Xerox heeft Prodist, Nederlandse marktleider op het gebied van grafische Management Informatie Systemen, benoemd tot Xerox Innovation Partner. Het doel van de samenwerking is te komen tot een naadloze integratie, inclusief JDF-koppelingen, van de Prodist MIS-software met de geavanceerde ‘one touch’ grafische FreeFlow workflow-oplossingen van Xerox. Grafische bedrijven zijn in staat de marges op hun digitale drukwerkactiviteiten substantieel te verbeteren door een verregaande mate van automatisering van drukwerkopdrachten – van de initiële opdracht tot en met productie, distributie en facturering. De oplossing kan zelfs worden gekoppeld aan een 24/7 webwinkel.
 
Beide partners geven een demo tijdens de Grafische vakbeurs in Gorinchem, bij stand 168, hoe de integratie van Prodist MIS-software met de FreeFlow workflow-software er in de dagelijkse praktijk van een digitale of hybride drukkerij uitziet.
 
Het Xerox Business Innovation Programma (XBIP) heeft als doel om haar softwareplatforms open te stellen voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen door derden. Dit geeft innovatieve lokale softwarepartners als Prodist de mogelijkheid om nieuwe softwareproducten en diensten te ontwikkelen, die vervolgens via de diverse directe en indirecte verkoopkanalen van Xerox beschikbaar komen voor eindgebruikers. Oplossingen die extra toegevoegde waarde geven aan het brede portfolio van Xerox-producten, -oplossingen en -diensten.

-xxx-

Over Prodist
Al meer dan vijftien jaar levert Prodist ERP-software voor klantordergestuurde productiebedrijven. Deze software bouwt Prodist zelf en houden dus zo de software in lijn met hun visie. Het systeem is in deze jaren uitgegroeid tot een volwaardig ERP-systeem voor productiebedrijven in de maakindustrie. De eerste klanten kwamen uit de Grafimediabranche, maar al snel kwamen daar andere branches bij. Momenteel is Prodist actief in de grafische-, metaal-, schilders-, bouw- en signbranche.

Door op de hoogte te blijven van de vele veranderingen binnen de sectoren waarin zij actief zijn, kan Prodist haar software tijdig aanpassen aan de klantenwensen. Prodist ontwikkelt in dezelfde ontwikkelomgeving als Microsoft en heeft een rechtstreekse koppeling met Microsoft producten als Word, Excel en de agenda van Outlook. Prodist is continu blijven investeren in de ontwikkeling van Precal en blijft dit ook doen.
 
In de afgelopen vijftien jaar hebben meer dan 600 klantorder gestuurde productiebedrijven met meer dan 3000 dagelijkse gebruikers in de diverse branches voor Precal gekozen. De inhoud en het gebruiksgemak van Precal hebben dit succes mogelijk gemaakt. Meer informatie is te vinden op www.prodist.nl.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl