Breukelen, 2 maart 2016 – Volgens InfoTrends zal het productievolume van kleureninkjet in 2019 goed zijn voor 57 procent van het totale productievolume voor digitale kleurenpagina’s1. Om grafimediabedrijven te helpen profiteren van de groeiende vraag naar inkjetoplossingen, introduceert Xerox twee nieuwe inkjetpersen: de Xerox Brenva™ HD Production Inkjet Press en de Xerox Trivor™ 2400 Inkjet Press. Beide inkjetpersen worden geïntroduceerd tijdens drupa 2016. Dit evenement vindt plaats van 31 mei tot en met 10 juni in Düsseldorf.

De persen zijn de eerste producten in een innovatieve nieuwe reeks aan inkjetoplossingen van Xerox. Brenva HD is bestemd voor de markt voor losse vellen en Trivor 2400, met de door Fiery® ondersteunde Xerox IJ Print Server, voor de markt voor doorlopende invoer. Met beide persen zijn grafimediabedrijven in staat om het groeitempo op te voeren en ondersteuning te bieden voor hoogwaardige toepassingen zoals direct marketing, transactiedrukwerk, boekpublicaties en catalogi.

Robert Stabler, senior vice president en general manager, Global Graphic Communications Business Group bij Xerox: “Onze focus ligt op het uitbreiden van ons inkjetaanbod, zodat grafische bedrijven meer keuzes en mogelijkheden hebben om hun bestaande digitale drukwerkactiviteiten stapsgewijs en geleidelijk verder uit te bouwen. Met de introductie van Brenva HD en Trivor 2400 maken we inkjettechnologie toegankelijker en beter betaalbaar.”

Een nieuwe plek verwerven in de inkjetmarkt voor losse vellen

Xerox richt zich met Brenva HD op het marktsegment tussen hoogwaardige tonergebaseerde machines en low-end inkjetpersen. InfoTrends noemt dit de “Zone of Disruption”. De nieuwe pers combineert de kostenefficiëntie van inkjet met de flexibiliteit van vellendruk. Daarmee komt Xerox tegemoet aan de behoeften van grafimediabedrijven die actief zijn op de markt voor Direct Mail en transactionele toepassingen of het digitaal drukken van boeken transactionele druk en boeken. Brenva HD maakt gebruik van een groot aantal van de bewezen betrouwbare onderdelen van het papiertraject van de bekroonde Xerox iGen®. De pers beschikt over optimale automatisering- en stabilisatiefuncties die de productiviteit vergroten, zoals:

  • Een inline fotospectraalmeter voor hulp bij het automatisch kalibreren en profileren
  • Objectgericht kleurbeheer die tekst, grafische elementen en afbeeldingen onderscheidt en de afdrukkwaliteit van elk object op de pagina optimaliseert
  • Een modus voor alleen zwarte afdrukken (K) waarin de Brenva HD dienst doet als kostenefficiënte zwart-wit inkjetpers.

Flexibiliteit voor nu, schaalbaarheid voor morgen

De Xerox Trivor 2400 Inkjet Press biedt grafimediabedrijven een platform om mee door te groeien. De snelheid, volumes en oplossingen kunnen naar behoefte worden opgeschaald. De Trivor 2400 combineert krachtige prestaties en hogere snelheden (168 meter per minuut voor kleur; 200 meter per minuut voor zwart-wit) op een klein vloeroppervlak. Drukkerijen kunnen hiermee overstappen op de productie van catalogi, tijdschriften en (kleuren)boeken om hun klanten meer flexibiliteit te bieden. De ingebouwde automatisering zorgt voor een uitmuntende en betrouwbare kwaliteit met inline optimalisatie van de dichtheid, clear pixel technologie en missing jet detectie en correctie.

Nieuwe printserver

De Xerox IJ Print Server is een nieuwe oplossing, ontwikkeld in samenwerking met EFI® en ’powered by Fiery’. De printserver is in staat om diverse datastromen voor uiteenlopende toepassingen te verwerken. De IJ Print Server vereenvoudigt het integratieproces, voorziet in uitgebreid kleurenbeheer en biedt naadloze ondersteuning voor de workflows van klanten.

Beschikbaarheid

  • De beschikbaarheid en catalogusprijs van de Xerox Trivor 2400 Inkjet Press met de door Fiery ondersteunde Xerox IJ Print Server worden tijdens drupa bekendgemaakt.
  • De Xerox Brenva HD Production Inkjet Press is vanaf mei 2016 beschikbaar in Europa. Levering gaat in juni 2016 van start. De pers is verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van $649.000.

Zowel Brenva HD als Trivor 2400 met de door Fiery ondersteunde IJ Print Server zijn tijdens drupa 2016 in Düsseldorf te zien op stand A62 in hal 8B. Onder het motto “Let the Work Flow” zal Xerox grafimediabedrijven laten zien hoe zij efficiënter kunnen werken door het opvoeren van de automatisering, integratie en productiviteit van hun processen.

Drupa

De video van de persconferentie tijdens de pre drupa media week is beschikbaar via: xerox.bz/1UwIAIj.

Meer informatie over de activiteiten van Xerox tijdens drupa is te vinden op:  xerox.com/drupa.

1 Global Production Printing & Copying Market Forecast: 2014-2019, InfoTrends

 

-xxx-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 130.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® en iGen® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.