Breukelen, 25 november 2014 – Gigaprint is terug in handen van de gebroeders Wijmans. Na het faillissement van Adelmedia kochten de oorspronkelijke eigenaren het bedrijf Adelprint terug en hebben het tot Gigaprint hernoemd. Het printbedrijf investeert in vier Xerox iGen 150 digitale kleurenpersen en vier Nuvera 314 zwart-wit systemen, die dankzij het Xerox ‘Automate & Simplify’ concept momenteel koploper zijn in de combinatie afdrukkwaliteit en uptime. Door gebruik van Gigaprint’s eigen software, Docutraffic, dat is gekoppeld aan het Xerox Freeflow Core workflowplatform, worden de iGen 150’s en de Nuvera’s flexibel en volledig geautomatiseerd aangestuurd. Zo kan gesproken worden van een echte ‘virtuele printfabriek’. De techniek en backoffice activiteiten zijn met foto-albumspecialist MyPhotoFun geïntegreerd.

Gigaprint focust zich niet alleen op printen. De kracht ligt volgens het bedrijf in het combineren van de onbegrensde mogelijkheden van print en digitale media. Dit uit zich in de dienstverlening voor onderwijsinstellingen, die verder gaat dan zwart-wit en kleurenprints. Zo richt het printbedrijf zich op interactief studeren door analoog en digitaal bij elkaar te brengen. Zo wordt er gekeken om studiemateriaal interactief te maken in combinatie met mobile devices, Google Glass en de Cloud.

Henk Wijmans: “We hebben een nieuwe start gemaakt met zowel onderdelen uit de oude onderneming als nieuwe innovaties. Om dit te realiseren hebben we het bestaande machinepark onder de loep genomen en zijn we op zoek gegaan naar een goede opvolging voor de drie iGen4’s en de Nuvera’s van Xerox. Wij hebben niet automatisch voor Xerox gekozen maar ons opnieuw en uitgebreid op de markt georiënteerd. Belangrijk voor ons zijn flexibiliteit, capaciteit, automatisering en kwaliteit. We groeien weer sinds de aankoop en verwachten een verdubbeling van de capaciteit. Met de technologie, workflow en business development tools van Xerox verwachten we die goed aan te kunnen.”

Marcel Martens van Xerox: “Bedrijfsvoering en klantentevredenheid geënt op innovaties past bij de ambitieuze broers. We zijn er trots op dat wij hier als Xerox een belangrijke bijdrage aan mogen leveren. Het is dan ook niet voor niets dat Gigaprint in deze vorm opnieuw onderdeel is van ons Premier Partner Netwerk.”

Bijschrift bij afbeelding: Henk en Roy Wijmans, oprichters Gigaprint

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.