Breukelen, 13 januari 2014 – Gemeente Groningen heeft na een openbare aanbesteding besloten de printomgeving van de kantoren en repro in te richten met multifunctionals (mfp’s) en productieprinters van Xerox. Bij de uitvraag is sterk rekening gehouden met de doelstelling van de gemeente om verder te digitaliseren en meer flexibele werkplekken in te richten. Ter aanvulling op de gekozen configuraties koos Gemeente Groningen daarom ook voor web2print en follow-you-printing. Inmiddels is met de uitrol van de nieuwe printers gestart.

Optimalisatie van het gebruik stond bij de aanbesteding voorop. Het nieuwe printerpark, bestaande uit kantoor-, balie- en productieprinters, is door Xerox zodanig ingericht dat de gemeente een besparing realiseert op de printomgeving, terwijl tegelijkertijd het printvolume op kantoor en bij de repro nu en in de toekomst efficiënter verwerkt kan worden. Het betekent onder andere dat de vier decentrale repro’s worden vervangen door één centrale repro.

Joop Hermse, contractmanager bij Gemeente Groningen: “Als gemeente hebben we te maken met uitdagende doelstellingen en bezuinigingen. Ook op het gebied van printen viel een flinke slag te maken. Bovendien sluit de keuze voor nieuwe hardware aan op ons doel om verder te digitaliseren. Raadstukken worden bijvoorbeeld niet meer automatisch in veelvoud afgedrukt voor een raadsvergadering. De prijs was in deze aanbesteding sterk bepalend. De producten van Xerox bieden daarnaast duurzaamheid, social return, productiviteit en kostenbesparingen, en de follow-you-oplossing zorgt voor extra flexibiliteit en documentveiligheid op de werkvloer.”

 

-xxx-

 

Bijschrift bij afbeelding
Het Stadhuis van Groningen. Fotografie: Henk Tammens

Over Gemeente Groningen
De gemeente Groningen bevindt zich in de Nederlandse provincie Groningen, gecentreerd rond de stad Groningen. De huidige gemeente ontstond op 1 januari 1969 toen de voormalige gemeenten Hoogkerk en Noorddijk en een deel van de gemeente Bedum (Beijum) bij Groningen werden gevoegd. De gemeente telt meer dan 195.000 inwoners en is met een gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar de jongste van Nederland. Dit komt voornamelijk door de ruim 50.000 studenten die in de stad studeren en waarvan een groot gedeelte in Groningen woont. De gemeente heeft een oppervlakte van 84 vierkante kilometer. Meer informatie over de gemeente vind je op gemeente.groningen.nl


Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.