Düsseldorf, 16 mei 2012 – Professioneel uitziende boeken, handleidingen en boekjes zijn populaire en winstgevende drukwerktoepassingen. Maar het kostenefficiënt produceren ervan is vaak een flinke uitdaging, vooral bij kleinere oplages. In een tijd waarin korte doorlooptijden en lage kosten van cruciaal belang zijn, is het afwerken van drukwerk nog vaak een flink obstakel. Daarom introduceert Xerox de eerste automatische afwerkoplossing in de industrie die de bottlenecks bij inline en offline boekwerkproductie elimineert: de IntegratedPLUS Finishing Solution. Waar normaal handmatige handelingen nodig zijn om de output naar de afwerkmodule te brengen, is dat hier volledig geautomatiseerd. De IntegratedPLUS oplossing zorgt ervoor dat er meer drukwerkopdrachten sneller kunnen worden verwerkt, wat leidt tot tijd- en kostenbesparing voor de grafisch ondernemer.
 
Een nieuwe Dual Mode Feeder zorgt ervoor dat een in-line afwerkmodule, die traditioneel is gekoppeld aan één digitaal afdruksysteem, nu ook de geprinte output kan verwerken van andere digitale offline (kleuren)persen. Zo kunnen drukwerktoepassingen die gedrukt zijn op een Xerox Colour 1000 Press met behulp van de uitlegwagen eenvoudig getransporteerd worden naar de Dual Mode Feeder van bijvoorbeeld de nieuwe Xerox iGen 150, waar in-line een AHV-module (bookletmaker) aan is gekoppeld. De operator scant simpelweg de barcode op het bovenste vel van de stapel drukwerk op de uitlegwagen van de Colour Press 1000, voordat deze wordt ingevoerd in de Dual Mode Feeder. Deze is in-line gekoppeld aan de iGen 150. De barcode instrueert de afwerkmodule automatisch tot het maken van de boekjes, zonder tussenkomst van een operator. Tegelijkertijd kan de iGen 150 andere drukwerkopdrachten naar de eigen uitlegwagen printen.

Kenmerken van de IntegratedPLUS Finishing Solution zijn onder andere:
  • Kostenbesparing: Door automatisering van de prepress en set-up van de afwerkmodule zijn er geen handmatige handelingen meer nodig. Boekwerk-opdrachten worden gepreflight en ingesteld als een unieke job. Het afwerkapparaat weet via jdf-codes automatisch hoe de boekjes moeten worden gehecht en gevouwen. Het verwijderen van deze handmatige stappen vermindert menselijke fouten tijdens het prepress- en offline afwerkproces en versnelt daardoor de algehele productiviteit.
 
  • Open access: Meerdere printers kunnen profiteren van één boekwerkmaker (AHV-module), of deze nu in-line of offline is. Zo kunnen operators opdrachten uitvoeren, zoals het drukken van briefkaarten, terwijl een uitlegwagen gekoppeld aan een afwerkmodule tegelijkertijd bezig is met het maken van boekjes. Dit betekent dat het volledige potentieel van de (kleuren)printers wordt gebruikt, waardoor de totale productiviteit wordt verhoogd en de boekwerkoplossing nu gebruikt kan worden door alle printers in de drukkerij.
 
Beschikbaarheid
De Xerox IntegratedPLUS Finishing Solution voor boekwerken zal later dit jaar leverbaar zijn.
 
-xxx-
 
Over Xerox Corporation
Xerox Corporation is een wereldwijd marktleider voor business process en documentmanagement met een omzet van bijna $ 23 miljard. De technologie, expertise en diensten vereenvoudigen het werk op kantoor – van kleine bedrijven tot grote internationals. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op wat echt belangrijk is: hun real business. Met het hoofdkantoor in Norwalk Connecticut, biedt Xerox uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, oplossingen voor de gezondheidszorg, HR benefits management, financiële ondersteuning, transportoplossingen en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd. Het bedrijf biedt ook uitgebreide documenttechnologie en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Dit aanbod is met name gericht op kantoren van elke grootte en de markt voor productieprinten en grafische omgevingen. Xerox Corporation is met 140.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.nl.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl