Breukelen, 13 december 2010 – In het jaar dat RCG 25 jaar bestaat, investeert het grafimediabedrijf uit Groningen opnieuw in kleurenprinters van Xerox. RCG grafimedia is de eerste in Nederland die heeft besloten de nieuwkomer in de iGen-serie aan te schaffen. De iGen4 EXP is een full colour digitale pers die RCG grafimedia in staat stelt haar klanten meer mogelijkheden in drukwerk te bieden door de hoge kwaliteit, stabiliteit en het onderscheidende afdrukformaat tot 66 cm. Ook heeft RCG meteen een Xerox 700 gekocht voor kleinere jobs, enveloppen of bijvoorbeeld jobs met tabbladen. De Xerox 700 is ook in te zetten als back-up voor de iGen. De aansturing van de machines wordt gedaan met Xerox Freeflow software.
 
RCG grafimedia onderscheidt zich naast het bieden van kwaliteit en snelheid door online oplossingen die klanten helpen bij het bestelproces. De productie van drukwerk is vaak de laatste schakel en klanten willen hierop steeds meer tijd winnen. RCG heeft daarom ingezet op een krachtig en nieuw internetportaal waar klanten snel en gemakkelijk bestellingen kunnen plaatsen en de drukproef al op het scherm kunnen zien. RCG grafimedia ziet zichzelf dan ook als dienstverlener. Jaap Rozendal, algemeen directeur van RCG: “Produceren kan iedereen, maar wij ontzorgen onze klanten liever volledig. Dat doen we bijvoorbeeld door voor franchisers de hele huisstijl in templates aan te bieden via de portal of een gepersonaliseerde marketingcampagne te verzorgen met XMPie software. Met gepersonaliseerd drukwerk wordt extra aandacht getrokken, waarna met een persoonlijke (QR) code meer informatie op het web te vinden is. De marketeer kan de resultaten meten en krijgt meer controle. Print en web versterken elkaar hier en wij zien de kansen hierin toenemen, niet alleen voor ons, juist ook voor onze klanten.” 
 
RCG grafimedia werkt ook voor onderwijsinstellingen die voorheen de cursusmappen met tabbladen handmatig moesten scannen en kopiëren. Deze kunnen nu online worden samengesteld. Dit bespaart deze instellingen veel tijd en moeite. Door het toegenomen gebruik van internet strekt het werkgebied van RCG grafimedia zich bovendien steeds vaker buiten de regio uit.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.acs-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl