Breukelen, 7 januari 2014 – Met alleen al 18 productie-uren per dag, ook in het weekend, hield online bladenmaker Editoo BV uit Arnhem de vraag naar online geproduceerde club- en verenigingsbladen niet meer bij. Daarom besloot het bedrijf te investeren in twee Xerox iGen150 persen. Editoo eert met deze investering meteen zijn helden, zodat de twee persen nu de namen Theo (Bos) en Edward (Sturing) dragen.

Editoo ontwikkelde speciale (standaard) software, waarmee verenigingen gemakkelijk hun eigen clubblad kunnen maken. Sportclubs, kerkgenootschappen, wijkverenigingen, omroepbladen, zelfs een Russische boskattenvereniging, verzorgen de opmaak van hun eigen blad, dat vervolgens door Editoo wordt verwerkt tot een glossy magazine op A4-formaat.

Editoo had behoefte aan meer printproductiviteit om de groei bij te houden. Leo van Snippenburg, directeur bij Editoo: “Doorslaggevend in de keuze voor Xerox was de unieke propositie van het bedrijf. Ze bieden niet alleen innovatie op het gebied van snelheid, maar ook in kwaliteit door de ingebouwde fotospectraalmeter en de innovatieve kit voor Digital Finishing Architecture (DFA). Met DFA is het hele proces geautomatiseerd en de matte toner maakt het af. De machines zijn in drie dagen inclusief weekend geïnstalleerd, zodat we in deze drukke tijd amper stil hebben gestaan.”

Dennis Moll van Xerox: “Wat onze klanten ook willen bereiken, Xerox helpt grafische ondernemers om zich te concentreren op wat echt belangrijk is: hun klanten verrassen, meer opdrachten produceren, kostenreductie en de groei van hun dienstverlening. Editoo BV is een mooi voorbeeld van een Xerox-klant die meer opdrachten wil produceren en zijn dienstverlening wil laten groeien. De twee persen zijn inmiddels goed ingedraaid, want na twee weken wordt er al boven verwachting geproduceerd.”

 

-xxx-

Bijschrift bij afbeelding: Dennis Moll, Xerox (links) en Leo van Snippenburg, directeur Editoo

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.