Breukelen, 30 augustus 2013 – Convena International, ICT-distributeur in de Benelux, is door Xerox, een technologiegedreven service-organisatie, benoemd tot distributeur van het Xerox Replacement Cartridge (XRC) assortiment. Deze lijn van laaggeprijsde en milieuvriendelijke tonercartridges zijn ontwikkeld voor niet-Xerox printers, zoals Brother, HP, Kyocera en Lexmark, die hoge prestaties moeten leveren in een kantooromgeving. Ten opzichte van OEM-cartridges kunnen bedrijven met het XRC-assortiment een kostenbesparing van ten minste 25 procent realiseren.

Sjoerd Gommans, European Sales Director van Convena International: “We werken sinds 2001 samen met Xerox en we zijn dan ook zeer trots op de uitbreiding van ons assortiment met de Replacement Cartridges. Met deze nieuwe productgroep kunnen onze klanten nu kiezen voor Xerox-kwaliteit, ook wanneer ze een ander merk kantoorprinter gebruiken.”

“Met Convena International als distributeur zijn gebruikers verzekerd van een goede leveringsbetrouwbaarheid en adequate kennis”, aldus Patrick van Schaik, productspecialist voor de Benelux bij Xerox Supplies Business Group. “Deze cartridgelijn stelt gebruikers in staat om snel en zonder risico een forse besparing op hun printkosten te behalen en tegelijkertijd het milieu te ontzien.”

Milieu

De cartridges uit de Xerox Replacement Cartridges-lijn voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen die Xerox hanteert voor de cartridges voor haar printers en multifunctionals, waaronder ISO 14001 en ISO 9001. Bij de verwerking van vervangingscartridges komt er geen plastic in de afvalstroom terecht. Tijdens de fabricage van de cartridges wordt de behuizing gedemonteerd en de componenten worden geïnspecteerd en schoongemaakt. Elke cartridge krijgt een nieuwe drum en nieuwe toner en andere specifieke componenten worden vervangen wanneer ze versleten of opgebruikt zijn. Voor deze cartridges worden door Xerox gespecificeerde en goedgekeurde toners gebruikt, evenals nieuwe fotoreceptoren, reinigingsbladen, gecertificeerde ontwikkelrollen en meer.

-xxx-

 

Over Convena International

Convena International, opgericht in 1995, is een distributeur gespecialiseerd in de distributie en opslag van reserveonderdelen, verbruiksartikelen en opties voor de IT-industrie. Doel is om samen met klanten en leveranciers diensten en producten te ontwikkelen die de kwaliteit en efficiëntie van de logistieke keten verbeteren.
 

Over Xerox Nederland
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen.

Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.