Breukelen, 22 augustus 2011 – Xerox gaat de wereldwijde printactiviteiten van 460 kantoren van Cisco beheren. Daarbij maakt Xerox de printservices toegankelijk voor medewerkers die plaatsonafhankelijk werken en gebruikmaken van verschillende desktops en mobiele apparaten. In Europa gaat het om de Cisco-kantoren in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Scandinavië, Portugal, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
 
Als onderdeel van de nieuwe Managed Print Services (MPS)-strategie zorgt Xerox ervoor dat Cisco-medewerkers documenten op een meer kosteneffectieve wijze kunnen beheren en produceren. Daarbij verbetert Xerox de efficiëntie van de printomgeving met 20 procent. Xerox gebruikt daarvoor haar Enterprise Print Services (EPS)-platform, dat een nieuwe cloud gebaseerde mobiele printoplossing ondersteunt. Hiermee kunnen medewerkers van Cisco op een veilige manier afdrukken vanaf elk apparaat, altijd en overal, zonder het downloaden van software, het toewijzen van een printer of het opstarten van hun laptop.
 
Om te voldoen aan haar doelstellingen voor efficiëntie en kostenbeheersing zal Cisco ook gebruikmaken van de beheertools van Xerox, zoals geautomatiseerde ‘pop-up’-richtlijnen op het beeldscherm. Deze wijzen gebruikers op de beste optie voor het afdrukken op basis van prijs, energieverbruik en inktverbruik. Ook beveiliging is een topprioriteit binnen de MPS-strategie van Cisco, omdat documenten vaak gevoelige financiële of zakelijke informatie bevatten. Om vertrouwelijke documenten veilig te stellen, moeten medewerkers eerst hun badge langs de machine halen om hun opdracht te printen en op te halen.
 
“Xerox helpt ons bij het aanpassen van onze printservices aan de manier waarop onze medewerkers werken. Ze zitten niet elke dag op dezelfde werkplek, met dezelfde printer, maar willen wel eenvoudig kunnen printen”, zegt Sheila Jordan, vice president Communication and Collaboration IT bij Cisco. “De nieuwe printomgeving zal medewerkers helpen om dagelijks kosteneffectieve en milieuvriendelijke printbeslissingen te nemen. Daarnaast kunnen ze overal en altijd toegang krijgen tot geprinte documenten, zelfs als ze onderweg zijn.”
 
“Deze oplossing is de toekomst van MPS. Managed print en cloud ITO-diensten worden gecombineerd binnen de bestaande infrastructuur van een bedrijf, waarbij meerdere locaties en mobiele technologieën worden ondersteund”, aldus Stephen Cronin, president Global Document Outsourcing bij Xerox. “Medewerkers van Cisco kunnen zich focussen op hun zakelijke prioriteiten, want wij zorgen ervoor dat ze minder tijd hoeven te besteden aan printgerelateerde taken. Daarnaast verwijderen we de obstakels om ook te kunnen printen als zij onderweg zijn.”
 
Xerox is wereldwijd marktleider op het gebied van Managed Print Services en is door Gartner, Inc. in het leiderskwadrant geplaatst van het 2010 Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide[i], en wordt als leider erkend in IDC’s Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis2 en in IDC’s 2010 MPS MarketScape report3. Xerox werd ook uitgeroepen tot Managed Print Services marktleider in Quocirca’s European Vendor report 2010: “MPS Comes of Age”.
 
-xxx-
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
1Gartner “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide” by K. Weilerstein, et al. Sept. 22, 2010.
2IDC “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” Doc #224913, September 2010.
3IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis.” Doc # 222872, April 2010.