Düsseldorf, 3 mei 2012 – Xerox lanceert vandaag tijdens drupa 2012 de Xerox iGen 150. Deze nieuwe kleurenpers levert 150 pagina’s per minuut (op basis van A4 formaat) en kan 3.000 extra grote 66 cm/26 inch vellen per uur verwerken. Daarmee is de pers uitermate geschikt voor grafimediabedrijven en servicebureaus die, vanwege kritische doorlooptijden bij digitale kleurendruk, productiviteit en up-time voorop stellen.
 
De iGen 150 is gebouwd op het bekende iGen platform van Xerox. De iGen4® kleurenpers is sinds de introductie tijdens drupa 2008 door meer dan 1.000 klanten gebruikt voor de productie van miljoenen winstgevende drukopdrachten per maand. Volgens de onafhankelijke testers van het SpencerLab Digital Color Laboratory1 is de iGen4 één van de meest productieve systemen in haar klasse. Voor de introductie op drupa is de iGen 150 uitgebreid getest in Canada. Brian Wright van Gilmore Doculink in Ottawa: “De afdrukkwaliteit van de iGen 150 is niet te onderscheiden van offset, zonder in te leveren op snelheid en doorlooptijden bij digitale printopdrachten. De iGen 150 combineert kleur, kwaliteit en consistentie.”
 
Automatisering = Productiviteit = Meer opdrachten
Printleveranciers moeten ervoor zorgen dat de setup van drukwerkopdrachten eenvoudig is, dat de productietijd kort is en de beeldkwaliteit nauwkeurig en consistent. De volgende voordelen van de Xerox iGen 150 maken dat mogelijk:
 
  • Een tot 25 procent hogere afdruksnelheid (in vergelijking tot de iGen4). Deze substantiële productiviteitsverbetering zorgt ervoor dat grafisch ondernemers in korte tijd meer printopdrachten binnen kritische doorlooptijden kunnen verwerken.
  • Elke pagina is gemaakt met gepatenteerde beeld-op-beeldtechnologie en matte toner voor levendige digitale kleurafdrukken. De iGen 150 kleurenpers vermindert daarmee de tijd en inspanning voor output van hoge kwaliteit.
  • Een nieuw 2.400 x 2.400 dpi imaging-systeem - de hoogste afdrukresolutie op een iGen-systeem tot nu toe. De nieuwe lijnraster levert verfijnde vormen, scherpe details en een hoge tekstkwaliteit.
  • Het Auto Density Control Systeem herkent en corrigeert strepen in de afdrukken voordat ze optreden.
  • Automated Color Maintenance analyseert kleuren aan de hand van een ingebouwde fotospectraalmeter en vervangt daarmee handmatige drukwerkvoorbereiding. Daarnaast krijgt de operator een seintje wanneer de pers is klaar voor productie.
  • De iGen 150 verwerkt een grote verscheidenheid aan papiersoorten, zoals textuurpapier en doorschijnend of zwaar papier. Gemixte printopdrachten, zoals direct-mail campagnes met antwoordenveloppen of complete fotoalbums, kunnen eenvoudig worden verwerkt.
 
Beschikbaarheid
De Xerox 150 iGen kleurenpers is wereldwijd vanaf juni te bestellen en vanaf juli te installeren.
 
1 SpencerLab Digital Color Laboratory, Digital Press Benchmarks: Availability & Actual Production, oktober 2011.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 informatie@xerox.com en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl