Breukelen, 27 januari 2015 – Tijdens de Grafische Vakbeurs en Vakbeurs Sign in Gorinchem, op 10, 11 en 12 maart 2015, is automatiseren en vereenvoudigen (’Automate & Simplify’) het thema van Xerox. De grafische markt staat onder druk en de marges dalen. Wat kan je als grafisch bedrijf doen om winstgevend te blijven in zo’n lastige markt? Lean printmanagement en verregaande automatisering zijn de oplossingen. Dat stellen ook organisatieadviseur Richard van Hoorn en journalist Alex Kunst in hun recent verschenen paperback Geld verdienen in de drukkerij. Met lean printmanagement en slimme automatisering kan de grafisch ondernemer de drukkerij stapsgewijs ombouwen tot een industrieel bedrijf met meer rendement.

Op de stand wil Xerox graag – samen met haar grafische partners – in gesprek komen met beursbezoekers. Met als doel ze wegwijs te maken in de vele mogelijkheden om met de nieuwste Xerox hardware- en softwareoplossingen een substantieel hogere productiviteit te realiseren. Wat leidt tot meer netto verkoopbare afdrukken tegen een betere marge (lean productie). Een goed voorbeeld is de nieuwe en zeer succesvolle Versant 2100 kleurenpers die door baanbrekende procesautomatisering zorgt voor een nieuwe norm in beschikbaarheid (uptime) in zijn prijsklasse. Met FreeFlow Core en XMPie StoreFlow toont Xerox twee oplossingen die lean productie voor elk grafisch bedrijf niet alleen eenvoudig uitvoerbaar, maar ook betaalbaar maakt. FreeFlow Digital Publisher biedt grafische bedrijven een volgende stap: het aanbieden van digitale content op basis van dezelfde bronbestanden die worden gebruikt voor de drukwerkproductie.

Partners

Nederlands grootste grafische MIS-leverancier Prodist zal ook deze aflevering van de grafische vakbeurs weer op de Xerox & Partners stand aanwezig zijn. Deze partner zal demonstreren hoe JDF-koppelingen tussen Prodist MIS-software en de Xerox FreeFlow Core workflowoplossingen tot forse efficiencyverbeteringen en kostenbesparingen kunnen leiden. Grafisch partner Document Concepts zal voor het eerst een complete Muller couverteerstraat op de Xerox-stand demonstreren, sinds zij het importeurschap van deze vooraanstaande Duitse leverancier hebben verworven. Partner Xtandit zal met hun ervaren team ‘Grafische Handen’ aanwezig zijn om hun relaties optimaal te kunnen ontvangen. XMPie, met introductie XMPie StoreFlow, de volledig geïntegreerde versie van de web-to-print- en marketingportaaloplossing zorgt in combinatie met Xerox FreeFlow Core voor een volledig geautomatiseerde workflow voor drukwerkopdrachten. Colour Management Intelligence B.V. (CMI), Sprang-Capelle, met hun unieke ASP colourmanagement cloudservice, waarbij een (virtuele) kleur-expert de diverse printsystemen qua kleur perfect afregelt. Zij tonen hun allernieuwste oplossing die gebruik maakt van de in de Xerox kleurenpersen ingebouwde fotospectraalmeters om een volledig geautomatiseerd colour management systeem mogelijk te maken, eventueel volledig vanaf een smartphone te bedienen.

De overige grafische partners met een actief aandeel op de Xerox-stand zijn:

  • PrinterXpert, Almere
  • XA Graphic Solutions, Amersfoort
  • Pink Elephant, Groningen
  • DH Groep, Eindhoven
  • Antalis, Almere
  • EFI, Schiphol-Rijk

Er  zijn ook de nodige noviteiten en beursprimeurs te bezichtigen op de Xerox-stand die bijdragen aan nieuwe groeiscenario’s, verbetering van marges en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, zoals een aantal gloednieuwe kleurenpersen.

Bijschrift bij afbeelding:  Xerox Versant 2100 kleurenpers

xxx

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.