Breukelen, 21 mei 2015 – Na een zorgvuldige benchmarking hebben Allianz Benelux en Xerox hun partnership hernieuwd. Bovendien worden de activiteiten uitgebreid met de Nederlandse vestiging van Allianz. De komende jaren zal Xerox de levering van geïndustrialiseerde diensten voor de verwerking en de productie van documenten voortzetten. Het partnership begon in 2006 toen Allianz Xerox in België selecteerde als beste leverancier om deze processen, die buiten haar corebusiness liggen, te outsourcen. De afgelopen jaren bewees Xerox in staat te zijn om haar servicemodel bij te sturen, te optimaliseren en af te stemmen op de veranderende, professionele eisen van Allianz. Dit in een markt met scherpe concurrentie.

De komende jaren beheren Allianz en Xerox meerdere projecten met het doel om de snelheid en de productiviteit van de “end-to-end” communicatieprocessen van Allianz te verhogen. De verbetering van het automatiseringsniveau in verwerking van interne en externe communicatie op papier en digitaal moet hier aan bijdragen. Focus op de rendabiliteit staat hierbij centraal.

De diensten die Xerox aan Allianz Benelux levert, bestaan uit:

  • levering en onderhoud van het platform voor digitalisering en verwerking van interne communicatie (papier + digitaal);
  • levering en onderhoud van het platform voor verwerking van externe communicatie (papier + digitaal);
  • productie van transactionele berichten en afdrukken op aanvraag;
  • optimalisering, voorraadbeheer en productie van printopdrachten.

Met dit nieuwe contract bevestigt Xerox haar leiderspositie op het gebied van het leveren van strategische documentaire diensten. Bovendien helpt Xerox Allianz Benelux met het beter beheren van de stroom aan documenten en gegevens.

 

-xxx-

 

Over Allianz Benelux

Allianz Benelux is onderdeel van Allianz Group, de grootste schadeverzekeraar van de wereld. Via de makelaars in verzekeringen biedt Allianz in België een brede waaier producten en diensten voor particulieren, zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen in verzekeringen BOAR en Leven (Voorzorg en Beleggingen). Allianz bedient meer dan 900.000 klanten in België en Luxemburg, heeft ruim 1.000 medewerkers en 2,7 miljard euro brutopremies (2014). Allianz in Nederland bedient meer dan 1,3 miljoen klanten met behulp van distributiepartners en haar direct writer Allsecur. Allianz biedt in Nederland, met circa 1.200 medewerkers en 1,0 miljard brutopremies (2014), producten en diensten in Schade, Leven en Vermogensbeheer.

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox®, Xerox en Design® en Versant® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. XMPie® en uDirect® zijn handelsmerken van XMPie, A Xerox Company. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.