Breukelen - De 'meer met minder' trend die speelt bij CIO's van grote bedrijven, is nu ook doorgedrongen tot IT-managers binnen hogescholen en universiteiten over de hele wereld. De IT-managers van deze onderwijsinstellingen wenden zich tot de Managed Print Services (MPS) van Xerox om de operationele kosten te verminderen, soms zelfs met dertig procent. Xerox biedt, als wereldwijd marktleider in MPS, de hogescholen en universiteiten dezelfde instrumenten en technieken die voor zakelijke klanten worden gebruikt om miljoenen te besparen. Over de hele wereld werken instellingen voor hoger onderwijs samen met Xerox om geld te besparen en de dienstverlening aan studenten te verbeteren.

In Nederland doet Xerox dit onder andere voor de Hogeschool Rotterdam. Deze hogeschool maakt gebruik van MPS voor het beter beheren van de printfaciliteiten ter ondersteuning van 28.500 studenten en 3.000 medewerkers. Door Xerox in te schakelen voor de monitoring en het preventief onderhoud voor alle print- en kopieerapparaten is de hogeschool in staat te voldoen aan de documentvereisten van het groeiende aantal studenten. Door het verbeteren van de technologie en de daarmee samenhangende werkprocessen, zal de MPS-strategie leiden tot een besparing tot 15 procent op hun printkosten.

Ook de Canadese universiteit, The University of British Columbia (UBC), gebruikt MPS. Zij verwachten tot acht miljoen dollar te besparen over een periode van zes jaar door beter beheer van document- en printservices. Met de MPS-aanpak zijn studenten, docenten, staf en de gehele faculteit in staat effectiever te werken. UBC verwacht ook dat de verhoging van de efficiency zal leiden tot een lager energieverbruik en CO2-uitstoot. Hiermee ondersteunt MPS de strategie van de universiteit ten opzichte van duurzaamheid.

"MPS is eigenlijk een logische, zakelijke beslissing voor IT-managers in het hoger onderwijs. De kostenbesparingen die hierdoor worden behaald, kunnen direct worden teruggevoerd naar de onderwijsprogramma's van de instellingen", aldus Rajiv Agarwala, directeur Global Services Xerox Nederland. " Wij zijn de enige MPS-leverancier die 1,5 miljoen multivendor apparaten over de hele wereld beheert."

Xerox is door Gartner Inc. in de Leaders Quadrant van het, in augustus 2009 gepresenteerde, 'Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide' geplaatst. Xerox wordt ook genoemd als MPS-marktleider in het Quocirca Europese MPS rapport van oktober 2009.

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

--------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730,
xerox@marcommit.nl