Breukelen, 16 september 2010 – Open innovatie gaat niet alleen over het inbrengen van eigen ideeën, maar ook over het leren van anderen. Xerox brengt dit nu in de praktijk met de oprichting van de Xerox India Innovation Hub in Chennai, India. Dit netwerk brengt ontwikkelaars en engineers van Xerox in contact met academische instituten, onderzoekslaboratoria en industriële partners in India. Doel van het netwerk is om documentmanagement oplossingen te ontwikkelen die relevant zijn voor opkomende markten en bij te dragen aan de innovatie van oplossingen en diensten.
Sophie Vandebroek, CTO van Xerox en president van de Xerox Innovation Group licht toe: “De Innovation Hub in India versterkt en ondersteunt onze betrokkenheid bij bedrijven in opkomende markten. Door het opzetten van een dergelijke faciliteit, is het mogelijk om gebruik te maken van lokale kennis en deze vervolgens in te zetten voor wereldwijde initiatieven. Onderzoek naar nieuwe technologieën als cloud en web computing, social networks en human computation, zal bijdragen aan het verder opbouwen van de expertise van Xerox op het gebied van imaging, data mining, smart-document management en ethnografie.”
Een aantal lopende projecten zijn:
  • Xerox is een partnership aangegaan met het Indian Institute of Technology in Madras (IIT Madras) om on-demand cloud computing in te zetten om de efficiency en kostenreductie van document services verder te verbeteren.
  • In samenwerking met het IIT Madras worden innovatieve oplossingen bedacht om de workflow van kleine IT-bedrijven in afgelegen plattelandsgebieden in India te verbeteren.
  • Er is een project opgezet in samenwerking met het Indian Institute of Science waarbij de focus ligt op een combinatie van machine learning (vermogen van een machine om zijn prestaties te verbeteren) en speltheorie principes. Dit kan bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van online services.
Meer partnerships
Het innovatienetwerk zal vergelijkbare partnerships met technische en wetenschappelijke toptalenten in India blijven opzetten. Initiatieven van studenten en stages maken ook onderdeel uit van dit initiatief tot open innovatie. Ter aanvulling op het netwerk heeft Xerox de bouw van een technologische showroom net naast het hoofdkantoor in Delhi in India gepland staan. Klanten en partners van Xerox in India en de omringende landen kunnen daar de nieuwste technologische ontwikkelingen van de verschillende onderzoekscentra van Xerox bekijken.
 
-xxx-
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl