Breukelen, 19 juli 2010 – Marketeers en printbedrijven zien de kracht en toegevoegde waarde van gepersonaliseerde marketing campagnes. Het berekenen van een daadwerkelijke Return On Investment (ROI) voor deze campagnes kan echter lastig zijn. Nieuwe software van Xerox maakt het nu mogelijk om eenvoudig te meten wat de haalbaarheid en effectiviteit is van direct mail en transpromotionele campagnes. Zelfs voordat er ook maar iets geprint is.
 
De ProfitQuick Direct Marketing ROI Planner, onderdeel van het ProfitAccelerator portfolio van Xerox, voorspelt de effectiviteit van een direct mail campagne en geeft een schatting van de ROI. Gegevens over het aantal poststukken, de prijs per stuk en de opbrengst per item of service die verkocht is, worden in een ‘virtuele’ calculator verzameld. De uitkomst is een overzicht van financiële data waarmee marketeers en printbedrijven veel gerichter kunnen sturen op nieuwe business of de strategie van een lopende campagne zo nodig kunnen bijstellen.
 
Naast de ProfitQuick Direct Marketing ROI Planner zijn er nog twee nieuwe tools beschikbaar:

ProfitQuick ezBusiness Planner
Deze software geeft printbedrijven directe toegang tot een op maat gemaakt vijfjarenplan. De planner geeft schattingen van jaarlijkse opbrengsten en een exacte maand waarin winstgevendheid wordt verwacht. Gebruikers voeren standaard productiegegevens in, zoals het gemiddelde maandelijkse paginavolume, paginadekking en kosten voor machinegebruik. De planningssoftware genereert vervolgens een overzicht van toegesneden financiële data.
 
Wide Format Essentials Kit
Het aanbieden van printen op grootformaat kan het traditionele aanbod van printbedrijven goed aanvullen. De Wide Format Essentials Kit geeft informatie die bijdraagt aan het plannen, bouwen en implementeren van een winstgevende grootformaat oplossing. Het pakket helpt gebruikers bij het opstellen van een marketingplan, het organiseren van een Open Huis en het in kaart brengen van grootformaat toepassingen die winstgevend kunnen zijn. Ook biedt de kit hoge kwaliteit printvoorbeelden van populaire toepassingen die helpen de grootformaat oplossing onder de aandacht van klanten te brengen.
 
De ProfitQuick Direct Marketing ROI Planner is gratis te downloaden via
 
Meer informatie over de ProfitQuick tools is te vinden op
 
-xxx-
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl