Breukelen, 5 oktober 2016 – Xerox publiceert haar 2016 Global Citizenship Report. Dit rapport brengt de voortgang in kaart die Xerox heeft geboekt met het op verantwoordelijke wijze leveren van technologie en business process management-diensten en het bijdragen aan oplossingen voor klanten en de samenleving. Het rapport richt zich op duurzaamheid, innovatie, diversiteit en maatschappelijke initiatieven.

Belangrijke resultaten in het boekjaar 2015 waren onder meer:

  • Klanten op de eerste plaats zetten: Xerox is een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld en zet haar vernieuwende ideeën in om haar klanten verder te helpen. Zo zijn Xerox en het Ministerie van Transport van Florida bezig met de uitrol van een geavanceerd tolsysteem dat de operationele efficiëntie vergroot en burgers en bezoekers van de staat Florida een betere klantenervaring biedt. De inspanningen van Xerox op het gebied van documenttechnologie zijn bij herhaling erkend. Zo is Xerox voor het achtste jaar op rij als marktleider gepositioneerd in Gartner’s Magic Quadrant voor Managed Print and Content Services.
  • Diversiteit op de werkvloer: In de Verenigde Staten bestaat 60 procent van het personeel van Xerox uit vrouwen. Zij vertegenwoordigen daarnaast 32 procent van alle managers in het middenkader en op directieniveau. 48 procent van het personeel en 15 procent van alle managers in het middenkader en op directieniveau worden vertegenwoordigd door minderheden.
  • Milieubehoud: Xerox reduceerde haar energieverbruik met 12 procent en bracht de CO2-emissie van haar wereldwijde locaties terug met 20 procent. Dit staat gelijk aan 65.000 ton aan CO2-equivalenten.
  • Maatschappelijke initiatieven: Meer dan 2.500 non-profitorganisaties, hogescholen en universiteiten ontvingen rechtstreeks financiële steun van The Xerox Foundation in de vorm van subsidies, giftverdubbeling en bijdragen aan lokale initiatieven.

“De maatschappelijke initiatieven van Xerox leveren al meer dan vijftig jaar een positieve bijdrage aan de wereld”, aldus Ursula Burns, voorzitter en huidige CEO van Xerox. De kernboodschap van Burns in het 2016 Global Citizenship Report luidt: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen blijft een primair aandachtspunt wanneer Xerox in twee marktleiders wordt opgesplitst, Xerox en Conduent. Elk bedrijf zal zijn eigen waarden en bedrijfscultuur kennen. Dit omvat onder meer een rotsvast commitment aan integriteit, innovatie, duurzaamheid en gemeenschapszin.”

Overige initiatieven

Het jaarlijkse Global Citizenship Report benadrukt tevens de diverse manieren waarop Xerox technologie inzet om haar klanten te helpen met het terugdringen van de CO2-uitstoot. Een voorbeeld is CompleteView™ Pro, een tool die tijdens het evaluatieproces voor managed print services wordt ingezet en het gebruik en de kosten van printers analyseert. De tool biedt bedrijven meer inzicht in de gevolgen van printen voor het milieu door het energieverbruik en de CO2-uitstoot per apparaat en locatie in kaart te brengen. Andere voorbeelden zijn managed print services, applicaties voor vervoersplanning en het parkeerplatform Merge™

Xerox ontplooit ook interne initiatieven. Een voorbeeld hiervan is de inzet van energie-efficiënte technologie, zoals de Emulsion Aggregation (EA)-toner, waarvan de productie 30 tot 35 procent minder energie per kilo vereist. Xerox maakt daarnaast gebruik van hernieuwbare energiebronnen binnen haar faciliteiten en legt zich toe op energiebeheer en de modernisering van apparatuur. Zo maakt Xerox in de wintermaanden gebruik van buitenleidingen voor het koelen van proceswater.

Meer informatie over MVO-initiatieven van Xerox is te vinden op www.xerox.com/citizenship.

 

                                                                       -xxx-
 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. Xerox Corporation, als document technology en document outsourcing bedrijf en Conduent Incorporated, een business process services bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.