Breukelen, 8 oktober 2014 – Xerox heeft het jaarlijkse Global Citizenship Report uitgebracht. Dit rapport vat samen hoe Xerox zich focust op het duurzamer maken van de eigen activiteiten en die van haar klanten.

Xerox voorzitter en CEO Ursula Burns schrijft in een brief aan de stakeholders dat de door innovatie gekenmerkte bedrijfshistorie de basis was van het huidige Global Citizenship.

"Meer dan ooit gaat ons verhaal over de ambitie om te innoveren met het algemeen belang voor ogen", schreef ze. "Nog steeds zoeken we de grenzen op van wat mogelijk is. We zijn gericht op het helpen van onze klanten om meer succes te creëren, door het potentieel van onze diensten en technologieën te benutten. Zo kunnen we voldoen aan de belofte voor een betere wereld."

Het rapport komt vlak nadat Xerox is toegevoegd aan de Dow Jones Sustainability North America Index (DJSI Noord-Amerika). Het CDP (het Carbon Disclosure Project) gaf Xerox met een 95 (A-) een van de hoogste scores. 's Werelds grootste investeerders vertrouwen op de CDP, om kritische factoren van klimaatverandering en de daarmee samenhangende uitstoot in kaart te brengen.

Het is de negende keer Xerox haar Citizenship Report uitbrengt. Het rapport is onderverdeeld in vijf belangrijke aandachtsgebieden: Sustaining Business, Evolving the Workplace, Serving Customers, Preserving the Planet en Caring for Communities.

In het rapport staan belangrijke resultaten zoals:

  • Diversiteit: De culturele diversiteit van het Amerikaanse personeelsbestand is met 1 procent toegenomen, naar een totaal van 40,3 procent. Daarnaast is het aantal vrouwen in de functie van executive en senior-level managers gestegen van 26 procent naar 27 procent.
  • Marktleiderschap: In 2012 werd Xerox benoemd tot marktleider in vijf industrieën. In 2013 zijn daar twee branches bijgekomen; gezondheidszorg en uitkeringen.
  • Uitbreiding: Xerox heeft haar Services portfolio uitgebreid met oplossingen die de productiviteit van transport, IT-infrastructuren en back-office processing verbeteren. Tegelijkertijd wordt de impact op het milieu, zoals de uitstoot van broeikasgassen, ingeperkt en worden kosten verlaagd.
  • Duurzaamheid: De benadering van Xerox in beheer van recyclebare producten vertaalt zich in belangrijke milieu- en financiële voordelen. Wereldwijd heeft Xerox door haar rendement programma onderdelen en apparatuur van leveranciers met meer dan 99 procent hergebruikt, gerecycled of gereviseerd. Sinds 2009 heeft Xerox het waterverbruik met 35 procent verminderd. En met een afname van 9 procent in broeikasgassen vanaf 2012, is Xerox goed in staat het volgende doel van 10 procent reductie in 2017 te verwezenlijken.

Het rapport van dit jaar introduceert de volgende generatie van het Global Reporting Initiative (GRI) G4 Sustainability Guidelines. Met deze richtlijnen demonstreert Xerox de toekomstige inzet van transparante, duurzame verslaglegging. Daarnaast heeft Xerox voor dit rapport een aangepaste rapporttool ontwikkeld. Hiermee kunnen bezoekers specifieke selecties kiezen om te bekijken en informatie direct afdrukken.

Het gehele rapport en meer informatie over de activiteiten van Xerox op het gebied van duurzaamheid en milieu is te vinden op http://www.xerox.nl/corporate-citizenship/2014/nlnl.html

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie meer dan 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.