Breukelen, 26 september 2013 – Xerox heeft voor de achtste keer het jaarlijkse Global Citizenship Report uitgebracht. Dit rapport illustreert hoe het bedrijf zich focust op het duurzamer maken van de organisatie, bijvoorbeeld door significante verbeteringen die Xerox maakt op het gebied van energie, water en afval. Het rapport beschrijft hoe Xerox diverse corporate doelstellingen heeft behaald, waaronder:

  • Het Energy Challenge 2012 programma heeft geleid tot 42 procent minder CO²-uitstoot over de laatste 10 jaar.
  • Het Zero Waste to Landfill programma heeft geresulteerd in een afname van 99,3 procent aan stortafval, dankzij recycling-initiatieven waarmee klanten onderdelen van hardware en supplies kunnen inleveren.
  • Het Water Conservation programma heeft het waterverbruik binnen Xerox met 17 procent verminderd.
  • Het succesvolle hoogtepunt van alweer zeven jaar samenwerking tussen Xerox en The Nature Conservancy.

Brief aan de stakeholders

Xerox voorzitter en CEO Ursula Burns schrijft in een brief aan de stakeholders welke activiteiten Xerox onderneemt om een duurzame organisatie te blijven: “Naast het feit dat we het werk voor elke organisatie over de hele wereld eenvoudiger willen maken, zien we in de praktijk dat bij elke offerte gevraagd wordt hoe we de wereld verbeteren. Het gaat daarbij niet alleen om ons ambassadeurschap voor het milieu en duurzaamheid, maar ook om ethische governance en maatschappelijke betrokkenheid. In bijna elk geval kwamen we met een win-win-win situatie – goed voor onze klanten, goed voor Xerox en goed voor de planeet.”

FTSE4Good Index

Vorige maand werd Xerox beloond met de FTSE4Good Index voor haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. De FTSE4Good Index is een serie van benchmarks voor sociaal verantwoorde investeerders die hun prestaties willen meten met wereldwijde standaarden.

 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.