Breukelen, 17 maart 2011 – Xerox moedigt haar gebruikers aan een rol te spelen in het verkennende onderzoek bij de ontwikkeling van nieuwe producten, applicaties en diensten. Xerox lanceert daarvoor Open Xerox, een online portal waarmee direct toegang wordt gegeven tot de nieuwste Xerox-innovaties. Via het virtuele lab kan iedereen de nieuwste pilots testen en direct feedback geven aan wetenschappers en ontwikkelaars.

“Bij Xerox moedigen wij veranderingen aan, zoeken we de grens op en zijn we continu op zoek naar nieuwe manieren om innovatie te bevorderen”, zegt Sophie Vanderbroek, CTO en President bij Xerox Innovation Group. “Door samen te werken met gebruikers over de hele wereld kom je tot frisse ideeën, uiteenlopende meningen en expertises die het mogelijk maken om baanbrekende ontwikkelingen voor onze klanten te realiseren.”
 
Open Xerox is mede-opgericht door onderzoekers van Xerox Research Centre Europe en Xerox Research Center Webster en biedt ook toegang tot projecten die ontwikkeld zijn door het Palo Alto Research Center. Gebruikers kunnen de applicaties niet alleen uitproberen, maar zich ook opgeven voor toegang tot extra applicaties, het draaien van services, en het testen van integratiemogelijkheden met third-party applicaties. “Open Xerox is een virtueel onderzoekslaboratorium waar iedereen, van klanten en collega-technici tot potentiële partners, kan deelnemen aan het testen van onze technologieën”, aldus Victor Ciriza, labmanager bij Xerox Research Centre Europe.

Op dit moment biedt het Open Xerox portaal meer dan twintig diensten, waarvan sommige een log-in vereisen. Een aantal diensten is ook rechtstreeks toegankelijk via multifunctionele Xerox-printers die zijn uitgerust met EIP, het Extensible Interface Platform. Een paar van de beschikbare technologieën op een rijtje:
 
  • Linguistic technology – een tool waarmee een tekstdocument in zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en andere tekstonderdelen kan worden verdeeld, om toe te passen op geavanceerde vormen van kennisdeling.
  • Xeproc – de domeinspecifieke taal binnen deze service kan worden gebruikt om een breed scala aan applicaties te bouwen voor documentverwerking, waaronder transformatie van het ene formaat naar het andere, informatieselectie, indexering en navigatie.
  • Simple Personalised Imaging – gebruikers kunnen hun foto’s in de software laden en een locatie voor een tekst selecteren, met als resultaat dat woorden tot de oorspronkelijke afbeelding lijken te behoren.
 
-------------------------------------------------
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
-------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:  
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons op Twitter : www.twitter.com/xeroxnederland of discussieer mee op Facebook: www.facebook.com/xeroxnederland