Breukelen, 9 mei 2016Provincie Noord-Holland heeft na een openbare aanbesteding besloten de repro en mediaproductie toe te vertrouwen aan Xerox. Bij de uitvraag is sterk rekening gehouden met het ontzorgen van medewerkers, het verhogen van in-house productie en het creëren van een toekomstbestendige oplossing. Het volledige printbeheer, van documentcreatie tot scanning en printing, zowel centraal als decentraal, ligt nu in handen van Xerox. De provincie is hierdoor in staat haar dienstverlening uit te breiden en verder te professionaliseren.

Nieuwe drukwerkmogelijkheden
Door de repro en mediaproductie onder te brengen bij Xerox kan de provincie de creatiemogelijkheden (dtp) uitbreiden en digitale verzoeken inwilligen. De dienstverlening gaat dan ook verder onder de naam Mediaservices. Er is een team van Xerox-professionals aangenomen, met expertise op het gebied van vormgeving, huisstijlbewaking, ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook kennis van nieuwe digitale en online oplossingen. Daarnaast zijn er twee digitale kleurenprinters, de Xerox Versant 80, geïnstalleerd.

Bewust omgaan met printopdrachten
Naast de Mediaservices heeft Xerox 54 multifunctionele printers (mfp’s) geplaatst. De nieuwe mfp’s worden beheerd door Xerox fleet management. Aan de hand van een dialoogscherm worden medewerkers begeleid en geadviseerd. Zo kunnen ze ervoor kiezen om meteen naar het bestelportaal te gaan waar de printopdracht verfijnd en ingediend kan worden. Bij printopdrachten boven de vijftig pagina’s krijgt de medewerker een reminder op zijn pc, waarmee de printopdracht direct bij de repro aangeboden kan worden. Dit voorkomt onnodige belasting op de mfp’s en zorgt voor optimale benutting van de Mediaservices.

Herman Levert, algemeen directeur bij Xerox: “We hebben als één team hard gewerkt om de implementatie zo snel mogelijk te realiseren. Hierbij hebben we strak gestuurd op de belangrijkste behoefte van Provincie Noord-Holland, namelijk een toegankelijke en gebruiksvriendelijke printomgeving die nieuwe digitale mogelijkheden biedt. We zijn dan ook blij dat we de provincie kunnen helpen met de integratie van de papieren en digitale wereld.”

Bijschrift bij afbeelding: Contractondertekening tussen Yvon Olof-van Diemen, Provincie Noord-Holland, en Herman Levert, Xerox

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met onze expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en onze kennis van wat gebruikers willen, verbeteren wij de workflow en versterken wij productiviteit, efficiëntie en personalisering. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers, actief in 180 landen, werken aan betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor onze klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgesplitst in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de splitsing eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox®, Xerox en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.