Breukelen, 1 augustus 2011 – Flexibiliteit, creativiteit en innovatie zijn drie zaken die Xerox Corporation gemeen heeft met haar nieuwe partner Cirque du Soleil. Xerox is nu de exclusieve leverancier van kantoorautomatisering, documentmanagement en aanvullende diensten. Het partnership richt zich specifiek op de komende tour van Cirque du Soleil in de Verenigde Staten, Canada en Europa.
 
Xerox levert de diensten voor het hoofdkantoor, de satellietvestigingen en tijdens de tour zelf. Hiermee helpt Xerox Cirque du Soleil met het vereenvoudigen van documentmanagement en de business processen. Daarnaast worden ook op maat gemaakte cross-media campagnes ontwikkeld om nieuw publiek te trekken en de ticketverkoop te verhogen.
 
“Ons partnership met Xerox bundelt twee sterke merken met een wereldwijd bereik”, aldus Mario D’Amico, marketing senior vice president van Cirque du Soleil. “De apparatuur en services van Xerox bieden ons de perfecte oplossing voor achter de schermen, waardoor wij onze activiteiten rondom de tour soepel kunnen laten verlopen.”
 
“De artiesten van Cirque du Soleil staan bekend om hun spannende stunts en hun high performance”, aldus Christa Carone, chief marketing officer bij Xerox Corporation. “De technologie van Xerox draagt zorg voor de business activiteiten achter het merk, zodat de artiesten zich kunnen richten op indrukwekkende acrobatiek.”
 
Klik hier voor een filmpje waarin Mario D’Amico van Cirque du Soleil vertelt over het partnership met Xerox.
-xxx-
 
Over Cirque du Soleil
Uitgegroeid van een groep van 20 straatartiesten in 1984, is Cirque du Soleil  nu een belangrijke, in Quebec gevestigde organisatie die kwalitatief hoogstaande artistieke entertainment biedt. Het bedrijf heeft 5.000 medewerkers, waaronder meer dan 1.200 artiesten uit 50 verschillende landen.
 
Cirque du Soleil heeft verwondering en plezier gebracht aan meer dan 100 miljoen toeschouwers in bijna 300 steden op vijf continenten. Voor meer informatie over Cirque du Soleil, bezoek www.cirquedusoleil.com. Voor informatie over de ONE DROP, een foundation van  Cirque du Soleil  bezoek www.onedrop.org. ONE DROP wil wereldwijd de aandacht vestigen op watergerelateerde problemen. ONE DROP doet dat door middel van scholing met een geheel eigen sociale en kunstzinnige benadering.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Cirque du Soleil ® is a trademark of Cirque du Soleil and used under license.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb
 
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Voor algemene vragen: +31 (0)346 255255 en voor perszaken:
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl