Breukelen, 19 februari 2015 – Medewerkers werken steeds meer met mobiele apparaten op kantoor, in vergadering, thuis of op locatie en rekenen erop gedurende hun werkdag documenten af te kunnen drukken. Uit recent onderzoek van IDC1 blijkt echter dat amper de helft van de mobiele gebruikers in staat is om documenten via hun smartphone of tablet te printen binnen het kantoor. Slechts een derde kan via devices printen buiten kantoor. Xerox introduceert daarom vier nieuwe printers waarmee medewerkers de mogelijkheid krijgen om documenten te printen waar en wanneer ze willen via elk mobiele apparaat.

Met de installatie van de Xerox Phaser® 6020/6022 kleurenprinter en WorkCentre® 6025/6027 multifunctionele kleurenprinters (mfp’s) kunnen medewerkers snel aan de slag. De machines zijn eenvoudig in het gebruik en ook geschikt voor kantoren zonder eigen IT-afdeling. Daarnaast bieden de printers een scherpe fotokwaliteit vergelijkbaar met grotere, vaak duurdere machines.

Van belangrijke documenten tot aan e-mails en foto’s, het kan allemaal worden afgedrukt via de smartphone, PC, laptop en tablet. De printers zijn voorzien van een ingebouwde beveiliging en Wi-Fi, zodat ze gemakkelijk kunnen worden geplaatst binnen het kantoor. Met behulp van Wi-Fi Direct, Apple AirPrint en Google Cloud Print2 zijn gebruikers in staat eenvoudig te printen zonder apps of printerdrivers te hoeven installeren. Ook beschikken alle vier de printers over tijdbesparende functies zoals simpele draadloze configuratie opties. Verder zorgt de Paper Setup Navigator er automatisch voor dat de juiste papierformaten zoals etiketten, kaarten, enveloppen en gerecycled papier worden afgedrukt. De printers hebben een papiercapaciteit van 150 vel en kunnen 60 tot 163 grams aan. Met het WorkCentre 6027 is het ook mogelijk 15 vel tegelijk af te drukken om zo tijd te besparen bij het kopiëren, faxen en scannen van documenten.

Door de hoge afdruksnelheden van de printer wordt de productiviteit aanzienlijk verhoogd. De Phaser 6022 en het WorkCentre 6027 drukken beiden 18 pagina's per minuut af in kleur en in zwart-wit. Een groot, intuïtief kleuren aanraakscherm op het WorkCentre 6027 maakt het eenvoudig om tussen de functies van de machine te navigeren. De printers zorgen voor een fotokwaliteit van 1200 x 2400 dpi, waardoor het afdrukken van promotiemateriaal en het produceren van presentaties en andere communicatie-uitingen nog beter wordt.

Beschikbaarheid
De Xerox Phaser 6020/6022 en het WorkCentre 6025/6027 zijn per direct beschikbaar.

 

1IDC, Mobile Print: Enabling Today’s Workforce Doc #249153, by Holly Muscolino and Dinesh Srirangpatna, June 2014

2 Google Cloud Print is available on the Phaser 6022 and WorkCentre 6027

 

Bijschrift bij afbeelding: Vier nieuwe printers van Xerox


-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

 

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

 

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

 

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.