Breukelen, 9 december 2013 – Xerox lanceert Xerox Supplies Services, een cloudoplossing waarmee eenvoudig de monitoring en het aanvullen van verbruiksartikelen kan worden geregeld. De servicetool is van toepassing op verbruiksartikelen voor Xerox netwerkprinters en mfp’s, en op OEM-artikelen.

Xerox Supplies Services kunnen eenvoudig op afstand worden geïnstalleerd en zijn als desktopapplicatie te downloaden op een of meerder pc’s of het netwerk. Het programma detecteert automatisch de apparaten om het gebruik van de toner en andere verbruiksartikelen te checken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van polling – een techniek die continu data van randapparatuur uitvraagt en verstuurt richting reseller en gebruiker.

“Deze nieuwe oplossing neemt alle onduidelijkheid over de inventaris weg en zorgt ervoor dat het managen van printers voor onze resellers en klanten weer een stuk makkelijker wordt”, aldus Peter Held, Regional Manager European Reseller & Supplies Group bij Xerox. “Xerox Supplies Services biedt IT-resellers de mogelijkheid om een eenvoudige en contractloze optie aan hun service-aanbod toe te voegen om verbruiksartikelen te verkopen, waarmee ze hun business kunnen laten groeien.”

Internationale pilot

Verschillende bedrijven in sectoren als de retail en het onderwijs hebben de voordelen van de Xerox Supplies Services als onderdeel van een internationale pilot al mogen ervaren. Zo ook de Nederlandse IT-solutionprovider GoodAdvice IT uit Heerlen. Brian Italiaander, Commercieel Manager: “Als een van de eerste resellers die de Xerox Supplies Services konden testen, vonden we het eenvoudig en makkelijk in gebruik. Daarnaast kunnen we nu proactief supplies verkopen aan onze klanten, in plaats van dat klanten vaak achteraf supplies moesten bestellen. Deze oplossing biedt een toegevoegde waarde voor ons en onze klanten. Het is echt een service die we vooraf niet konden bieden en die ook geen core business was voor ons. Onze suppliesomzet is door de inzet van deze oplossing verdubbeld, en onze service naar de klanten is verhoogd.”

Als aanvulling op de Xerox Supplies Services biedt Xerox de Replacement Cartridge range, die op het moment al door 3000 resellers wordt aangeboden. Deze scherpgeprijsde OEM-artikelen voor niet Xerox-printers bieden de kwaliteit en betrouwbaarheid die gebruikers van Xerox gewend zijn, plus de zekerheid van het Xerox-merk.

Beschikbaarheid

Het Xerox Supplies Services programma is per direct beschikbaar voor reseller die zich hiervoor certificeren. De bestelfunctionaliteit voor distributeurs is per direct beschikbaar in Groot Brittannië, en voor de rest van West-Europa vanaf het eerste kwartaal van 2014. Voor meer informatie over de Xerox Supplies Services kunnen partners contact opnemen met de Xerox Partner Support-lijn op 020-7095017.
 

-xxx-

 

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.