Breukelen, 23 september 2010 – Xerox heeft in haar twee nieuwste multifunctionele printers (MFP’s) hoge kleurkwaliteit weten te combineren met geavanceerde mogelijkheden die de productiviteit op kantoor verhogen en het energieverbruik verminderen. De nieuwe WorkCentre 7545 en 7556 MPF’s leveren kleurenprints met een snelheid van respectievelijk 45 en 50 ppm en zwart-wit prints met een snelheid van 45 en 55 ppm. De multifuntionele machines kunnen kopiëren, scannen, faxen en e-mailen, en beschikken bovendien over de nieuwste documentmanagement en workflowtools die het dagelijkse kantoorwerk een stuk eenvoudiger maken.
 
“Xerox blijft nieuwe producten introduceren die het werk sneller gedaan krijgen”, vertelt Wim Harmsen, business manager bij Xerox Nederland. Deze nieuwe MFP’s bieden wederom meer mogelijkheden om documenten te beheren en productiever en efficiënter te werken.”
Kantoorwerkers kunnen flink wat tijd besparen door gebruik te maken van slimme scanopties en documentworkflow-mogelijkheden zoals:
-          Printen van en scannen naar een USB-poort die op het bedieningspaneel van de MFP’s is geplaatst.
-          Rechtstreeks scannen naar netwerk, mailbox of PC, waarbij documenten automatisch worden doorgeleid naar een bestand voor snelle verwerking.
-          Produceren van op tekst doorzoekbare XPS- en PDF-bestanden, zodat gescande documenten snel en eenvoudig kunnen worden teruggevonden.
 
Uitzonderlijke kleur
De WorkCentre 7545 en 7556 MFP’s bieden een indrukwekkende kleurkwaliteit en beschikken over slimme software die helpt bij het creëren van bedrijfsdocumenten met superieure kleurstellingen, waaronder:
-          Scherpe afbeeldingen en haarscherpe tekst met een resolutie van 1200 x 2400 dpi, waarbij gebruik wordt gemaakt van HiQ LED technologie op mediaformaten tot wel 300 grams en SRA3.
-          Colour by Words, een kleurbewerkingstool die het mogelijk maakt om kleuren te selecteren op basis van woorden uit een uitgebreid kleurenmenu wat leidt tot een verbeterde kleurenoutput.
-          Gebruikersrestricties voor verantwoord gebruik van kleur.
-          Een optionele EFI Fiery print server die extra mogelijkheden geeft voor de grafische omgeving.
 
Bedrijfsefficiency
Krachtige netwerkcapaciteiten en documentmanagement tools geven bedrijven tijd- en plaatsonafhankelijk toegang tot informatie en veilige uitwisseling van informatie. Hiervoor maken de beide WorkCentres gebruik van:
  • Extensible Interface Platform (EIP) technologie, waarmee eenvoudig gepersonaliseerde applicaties kunnen worden aangemaakt, gescande documenten kunnen worden teruggevonden en documenten naar verschillende locaties worden geleid.
  • Een Device Cloning tool die uitbreiding van het machinepark eenvoudiger maakt door instellingen van andere machines automatisch over te nemen.
  • Standaard beveiligingsopties zoals hard disk overschrijving en role based toegangscontrole, om er zeker van te zijn dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot de machine en klantinformatie.
 
Het milieu
Het WorkCentre 7545 en het WorkCentre 7556 houden in grote mate rekening met het milieu. Belangrijkste eigenschappen zijn:
  • Het gebruik van Xerox EA Ultra Low-Melt toner en induction heat fusing die het energieverbruik van de machines aanzienlijk verminderen en de opwarmtijd verkorten.
  • De innovatieve LED scanner, die een derde minder energie verbruikt dan traditionele xenonlampen, terwijl er wel een scansnelheid tot maar liefst 70 afbeeldingen per minuut wordt bereikt.
  • De Earth Smart print driver instellingen, waaronder tweezijdig printen, proefdruk, no-banner pagina’s, de keuze voor gerecycled papier en een draftmodus. 
 
De twee multifunctionele machines zijn ENERGY STAR en Blue Angel gecertificeerd en maken onderdeel uit van de Green World Alliance, het wereldwijde initiatief van Xerox om bedrijven aan te moedigen meer te recyclen en de afvalberg te verkleinen.
 
Beschikbaarheid en prijzen
Het WorkCentre 7545 en het WorkCentre 7556 zijn per direct beschikbaar vanaf respectievelijk €12.330 en €13.685.
 
-xxx-
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl
 
Volg ons ook op Twitter: www.twitter.com/xeroxnederland