Breukelen, 18 oktober 2010 – Xerox kondigt een extra productieve en veelzijdige versie van haar succesvolle digitale kleurenpers aan; de iGen4 EXP. Sinds de lancering van de iGen4 in 2008 hebben wereldwijd honderden gebruikers, miljarden drukwerkpagina’s op deze systemen geproduceerd. Bedrijven kunnen met deze iGen4 EXP hun digitale drukwerkactiviteiten verder uitbreiden en tegelijkertijd hun totale workflow vergaand automatiseren. Hiermee kunnen ze hun verkoopmarges ook in de huidige, lastige economie aanzienlijk verbeteren.
 
Met de iGen4 EXP is nu het grootste afdrukformaat voor vellenprinters beschikbaar, waarmee het aantal drukwerktoepassingen wordt uitgebreid. Er kunnen nu meer pagina’s per vel worden gedrukt. Dankzij een forse uitbreiding van de automatiseringsmogelijkheden van de complete workflow, van webaanlevering tot en met de kant-en-klare afwerking van de drukwerkopdracht, wordt ook de productiviteit substantieel verhoogd. Dit elimineert veel handmatige drukwerkvoorbereiding en voorkomt dat de operator tijdens de productie moet ingrijpen. De iGen4 EXP biedt een bijna vijftig procent groter afdrukformaat dan vergelijkbare concurrerende digitale afdruksystemen. Dit vertaalt zich in meer verkoopbaar drukwerk tegen hogere marges.
 
“De bijzondere eigenschappen van de iGen4 kleurenpers stellen Nederlandse grafimediabedrijven in staat om de grenzen van digitaal drukken op te zoeken en maximaal gebruik te maken van het groeipotentieel in toepassingen als direct mail, On Demand brochures, fotoboeken, verpakkingen en dergelijke”, aldus Patrick Bont, Business Manager Productiesystemen bij Xerox Nederland. “De iGen4 EXP geeft bedrijven nog meer onderscheidend vermogen en extra productiviteit dankzij een verdere verkorting van doorlooptijden, nieuwe drukwerktoepassingen dankzij de toegenomen velgrootte en de mogelijkheid om complexe drukwerktoepassingen zo nodig 24 uur per dag en 7 dagen per week te produceren.”
 
De belangrijkste nieuwe mogelijkheden van de iGen4 EXP zijn:
Grootste velformaat in zijn klasse (364mm x 660mm) – de iGen4 EXP kan met dit grote velformaat multi-up opdrachten zoals drieslag gevouwen A4-brochures, wenskaarten en grote (boek)omslagen produceren. Dit grote velformaat wordt afgeleverd met een snelheid van 40 vellen per minuut. Dit verhoogt de afdruksnelheid van de iGen4 EXP naar 120 A4-pagina’s per minuut. De grootformaat losse vellen worden ingevoerd via een aangepast inlegstation of via een rolinvoer. Een Multigraf uitlegstation verzamelt de grootformaat afdrukken op een palletwagen voor verdere afwerking, zoals snijden, coaten, lamineren of andere offline afwerkopties.
Automatische ‘Web to Finish’ oplossing – maakt een ‘handsfree’ workflow mogelijk, vanaf het bestellen via een webportal door de opdrachtgever tot en met het kant-en-klaar afwerken van het drukwerk, zonder handmatige instellingen of menselijke interventie. Deze ‘Web to Finish’ oplossing maakt gebruik van de Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection in combinatie met software en afwerksystemen van strategische Xerox partners. Het productieproces van de via het internet binnenkomende drukwerkopdrachten wordt hiermee gestroomlijnd, waarbij de productie-instructies (job tickets) geheel automatisch en supersnel worden aangepast en gesynchroniseerd. Zo kan een grote verscheidenheid aan via internet bestelde drukwerkopdrachten geheel automatisch en tegen de laagst mogelijke kosten worden geproduceerd.
Integratie met Adobe PDF Print Engine – zorgt voor snel en betrouwbaar printen van native Adobe PDF-files. Ook kan nu veel eenvoudiger met steunkleuren en transparanten worden gewerkt. Met als resultaat veel minder proefcycli en dus een sterk verbeterde productiviteit in de prepress en in de verdere drukwerkvoorbereiding. In combinatie met de buitengewoon krachtige colourmanagement tools van de iGen4 is het handhaven van de merkidentiteit van kritische corporate klanten een stuk eenvoudiger geworden.
 
Beschikbaarheid
De iGen4 EXP is per direct leverbaar. Bestaande iGen4 klanten kunnen hun machine upgraden naar een iGen4 EXP vanaf het eerste kwartaal van 2011.
 
-xxx-

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen , is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten te bieden.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com of www.asc-inc.com. Xerox Corporation is met 130.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.


-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V    
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Ingeborg Schrijver +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl