Breukelen, 15 november 2011 – Gartner, Inc. heeft Xerox in het visionair-kwadrant geplaatst van het Magic Quadrant voor Enterprise Content Management (ECM) van 2011. Het Magic Quadrant is een door Gartner ontwikkelde onderzoekstool om bedrijven te evalueren op hun totaalvisie en de expertise op het gebied van implementatie en uitvoering.
 
Xerox introduceerde onlangs DocuShare 6.6 waarmee bedrijven, ongeacht hun grootte, worden ondersteund bij het beheren van documenten en kostenreductie door het automatiseren van de complete lifecycle van documenten, afbeeldingen en formulieren. DocuShare 6.6 onderscheidt zich van vorige versies door verbeterde document-workflow, extra mogelijkheden voor eForms, document capture-opties en SharePoint-integratie.
 
“Xerox biedt een uitgebreid content management portfolio dat bedrijven helpt bij het beheer van de enorme stroom aan informatie die dagelijks op de werkvloer afkomt”, aldus Stephen Cronin, president Global Document Outsourcing bij Xerox Corporation. “Onze positie van het visionair-kwadrant van Gartner is een bevestiging dat onze aanpak van het vereenvoudigen van werk en het terugdringen van de frustraties van information overload, innovatief is en zijn vruchten afwerpt.”
 
Met het aanbod van Xerox op het gebied van ECM kunnen organisaties eenvoudig hun documenten en data organiseren, classificeren en beheren. Het aanbod bestaat onder meer uit de Xerox DocuShare ECM suite en Online Document Management (ODM) van ACS, a Xerox Company.
 
Xerox in leiderskwadrant van Managed Print Services Rapport 2011
Naast de plaatsing in het visionair kwadrant van het ECM Rapport is Xerox door Gartner ook in het leiderskwadrant van het wereldwijde Managed Print Services (MPS) Rapport geplaatst.
 
Als marktleider in MPS blijft Xerox zich inzetten om bedrijven, ongeacht hun grootte, te ondersteunen bij het terugdringen van meer dan 30 procent van de operationele kosten. Dit doet Xerox onder andere door de toevoeging van nieuwe toepassingen zoals print governance, waarmee gebruikers automatisch naar de meest energie- en kostenefficiënte printoptie worden geleid. Door de overname van ACS, a Xerox company, en het partnership met Cisco is het portfolio verder uitgebreid met business process en IT outsourcing diensten, waarmee Xerox bedrijven helpt om MPS te kunnen inzetten om hun print- en IT-management te vereenvoudigen.
 
-xxx-
 
Over Xerox DocuShare
Xerox DocuShare is een enterprise content management platform dat ontwikkeld is door Xerox Corporation. De mogelijkheden van DocuShare variëren van basis content services tot meer robuuste business process automatisering en paper-to-digital oplossingen. Het biedt verschillende partneroplossingen voor verticale bedrijfsprocessen en ketenintegratie. Voor meer informatie over Xerox DocuShare, ga naar www.docushare.com.
 
Over het Magic Quadrant van Gartner
Het copyright van het Magic Quadrant berust bij Gartner, Inc. en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische representatie van een markt op een bepaald moment en voor een specifieke periode. Het geeft Gartner’s analyse weer van hoe bepaalde leveranciers ten opzichte van elkaar staan, op basis van criteria voor de desbetreffende markt zoals door Gartner gedefinieerd. Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan aan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen die leveranciers te kiezen die in het ‘Leaders’ kwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als research tool, en niet als een specifieke leidraad voor actie. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende deze research, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 134.000 mensen actief in meer dan 160 landen.
 
Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.
 
Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.
 
-------------------------------------------------
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
 
Voor het ontvangen van RSS feeds, bezoek http://nieuws.xerox.nl/pr/xnl/rss.aspx. Voor open discussies, perspectieven vanuit de sector en events bezoek www.facebook.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxnederland, www.twitter.com/xeroxmkb