Breukelen, 3 augustus 2010 – Gartner, Inc, heeft Xerox in het leiderskwadrant van het ‘Magic Quadrant voor MFP’s en Printers’* geplaatst. Het Magic Quadrant is een door Gartner ontwikkelde onderzoeksmethode om bedrijven te evalueren op hun totaalvisie en de bevoegdheid in het uitvoeren hiervan.
 
Gartner definieert de leiders in de markt van printers en MFP’s (multifunctionele printers) als volgt:
  • Leiders zijn zeer vakbekwaam in het leveren van MFP’s (waaronder smart MFP’s), printers en de bijbehorende printoplossingen en -diensten, ongeacht de locatie van de klant.
  • Dienstverleners in het leiderskwadrant bieden het meest uitgebreide portfolio in vergelijking tot andere aanbieders en hebben uitgebreide channelmogelijkheden om hun klanten, waar dan ook ter wereld, te kunnen bedienen.
  • Leiders hebben wereldwijd een consistent marktaandeel en zijn in staat om consistente service levels te bieden in de regio’s waar klanten van Gartner zijn gevestigd.
  • Leiders worden veelal gekenmerkt door een mondiaal vermogen en de juiste deskundigheid, resources en visie om op het hoogste niveau ondersteuning te bieden aan bestaande en toekomstige klanten.
  • Leiders hebben zich bewezen in het omzetten van R&D-initiatieven in concrete producten en oplossingen passend bij de wensen van de klant.

"Opnieuw genoemd worden als leider, laat zien dat de langdurige inzet van Xerox om klanten te helpen bij het verhogen van productiviteit, het terugdringen van kosten en het bereiken van een verbeterd bedrijfsresultaat, het juiste effect heeft”, aldus Rick Dastin, President Enterprise Business Group bij  Xerox. "Ons doel is te laten zien dat onze technologie, software en werkprocessen de weg voor bedrijven vrijmaken om zich volledig op hun core business te kunnen richten.”

Xerox biedt de documentindustrie het meest complete portfolio op het gebied van producten, services en oplossingsmogelijkheden. Deze omvat kleuren en zwart-wit desktopprinters, multifunctionele office systemen en diensten die klanten helpen om aan hun printbehoeftes te voldoen. Xerox heeft zich inmiddels ook bewezen op het gebied van oplossingen die bijdrage aan een beter milieu, zoals innovaties op het gebied van solid ink, wat zorgt voor minder afval. De Xerox ColorQube serie heeft een carbon footprint die tien procent lager ligt in vergelijking tot andere MFP’s, gekeken naar de volledige levensduur van machines.

*Gartner “Magic Quadrant for MFPs and Printers” door Federico De Silva Leon, et al. 26 juli 2010.
                                                                                
-xxx -
 
The Magic Quadrant is copyrighted 2010 by Gartner, Inc. and is reused with permission. The Magic Quadrant is a graphical representation of a marketplace at and for a specific time period. It depicts Gartner’s analysis of how certain vendors measure against criteria for that marketplace, as defined by Gartner. Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in the Magic Quadrant, and does not advise technology users to select only those vendors placed in the “Leaders” quadrant. The Magic Quadrant is intended solely as a research tool, and is not meant to be a specific guide to action. Gartner disclaims all warranties, express or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.
 
Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.
 
Xerox® is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.  
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com
 
Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl