Breukelen, 24 oktober 2013 – Technologie- en servicesbedrijf Xerox is door Gartner. Inc. in het leiderskwadrant geplaatst van het 2013 Magic Quadrant voor Managed Print Services (MPS) Worldwide.[1]

“Als huidige wereldwijde marktleider voor MPS, is Xerox goed gepositioneerd om haar sterke greep op de markt te behouden”, aldus Mike Feldman, president Large Enterprise Operations bij Xerox. “Ons MPS-framework is gebaseerd op drie belangrijke fases: inventariseren en optimaliseren; beveiligen en integreren en automatiseren en vereenvoudigen. Deze beproefde methode heeft gewerkt bij duizenden klanten, omdat we in elke fase voor onze klanten de beheersbaarheid verhogen en het documentproces voor de gebruiker verder vereenvoudigen.”

Om het aanbod van Xerox verder te versterken, heeft het bedrijf haar technologie en documentmanagement expertise gecombineerd met business process- en IT-outsourcing mogelijkheden, om klanten te helpen hun manier van werken te vereenvoudigen.

Martijn Brand, algemeen directeur van Xerox in Nederland: “Het is goed om te zien dat Gartner onze doorlopende gebruiksgerichte innovaties en digitale documentoplossingen binnen MPS heeft gewaardeerd in een duidelijke positionering in het leiderschapskwadrant. Deze innovaties geven onze klanten en dagelijkse gebruikers de mogelijkheid om sneller, efficiënter en eenvoudiger om te gaan met hun complete document- en communicatieprocessen.”

Naast de plaatsing in het leiderskwadrant in het Magic Quadrant, wordt Xerox ook genoemd als:

Het Magic Quadrant is een door Gartner ontwikkelde onderzoekstool en geeft inzicht over hoe bepaalde markten zich ontwikkelen, de volwassenheid van die markten en de spelers die hierin actief zijn. Het evalueert bovendien hoe goed technologie bedrijven hun huidige visie uitvoeren.

-xxx-

 

Over het Magic Quadrant van Gartner

Gartner beveelt geen van de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan aan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen die leveranciers te kiezen met de hoogste ratings. De onderzoekspublicaties van Gartner bevatten de mening van het onderzoeksinstituut en zijn geen statement. Gartner geeft geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende deze research, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Xerox
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen. Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.

[1] “Magic Quadrant for Managed Print Services,” Gartner, Inc., Worldwide, Ken Weilerstein, Sharon McNee, Elizabeth Kim, October 21, 2013.

[2] “Managed Print Services Landscape,” Quocirca Ltd., Louella Fernandes and Clive Longbottom, May 2013.

[3] “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services Vendor Assessment,” IDC, Holly Muscolino and Terry Frazier, IDC #242217, July 2013.

[4] “The Forrester Wave Managed Print Services (MPS),” Forrester, Q2 2012.